4 φωτογραφίες »

Το Tesla Cybertruck.

Έρχεται στην Ευρώπη το Tesla Cybertruck

2.051 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

H Τesla ανακοίνωσε πως θα φέρει στην Γηραιά Ήπειρο μια μικρότερη έκδοση του Tesla Cybertruck που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ευρωπαίων!


Κατά την αποκάλυψη του νέου Cybertruck, του φουτουριστικού pick-up που θα βάλει σύντομα σε παραγωγή η Tesla, διέρρεε από επίσημα χείλη πως το νέο αυτό μοντέλο δεν θα έρθει στην Ευρώπη αφού οι διαστάσεις του είναι τέτοιες που δεν αφορούν την πλειοψηφία του ευρωπαϊκού κοινού.

Τώρα όμως ο Elon Musk, σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτή την βδομάδα σε δημοσιογράφους , είπε πως η μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα μικρότερο Cybertruck για την Γηραιά Ήπειρο χωρίς να αποκαλύπτει κάτι περαιτέρω για τις μπαταρίες, τα ηλεκτρικά μοτέρ ή την τιμή του.
Συγκεκριμένα ο Musk σημείωσε: «Θα κατασκευάσουμε μάλλον μια ακόμη έκδοση που θα είναι μικρότερη σε μέγεθος. Θα είναι το ίδιο cool αλλά θα είναι μικρότερο γιατί το Cybertruck είναι πολύ μεγάλο για τις αγορές έξω από την Αμερική».

Μιλώντας για διαστάσεις, το Cybertruck μετράται σε 5.885 χιλιοστά μήκος, 2.027 χιλιοστά σε πλάτος και σε1.905 χιλιοστά σε ύψος με την Tesla να κάνει λόγο πως υπάρχουν θέσεις επιβατών για 6 άτομα μέσα στο εσωτερικό. Η καρότσα του μπορεί να μεταφέρει 2.831 λίτρα φορτίου. 

Η πρώτη επιλογή στην γκάμα του pick-up είναι η έκδοση Single Motor RWD που εξοπλίζεται με ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-96χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα με 400+ χιλιόμετρα αυτονομία και τιμή από 39.900 δολάρια. Η δεύτερη αφορά την τετρακίνητη Dual Motor AWD που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με το 0-96χλμ./ώρα να γίνεται τώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, με ηλεκτρική αυτονομία 480+ χιλιομέτρων και τιμή από 49.900 δολάρια. Στην κορυφή βρίσκεται η Τri Motor AWD έκδοση που περιλαμβάνει τρία ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν την δυνατότητα στο μοντέλο να πετύχει τα 96 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δεύτερα. Η ηλεκτρική του αυτονομία, σύμφωνα με την Τesla, ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα και η τιμή του αρχίζει από 69.900 δολάρια.
 

Mercedes
skoda