Ο οδηγός θα πρέπει να κατεβάσει στο κινητό του την σχετική εφαρμογή.

Έρχονται 1.000 «έξυπνες» θέσεις στάθμευσης

1.848 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2019)

Oι οδηγοί θα γνωρίζουν ακριβώς που έχει θέση στάθμευσης και η Δημοτική Αστυνομία θα γνωρίζει αυτόματα ποιοι παρανομούν. Διαβάστε περισσότερα.

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να εγκατασταθεί στην Αθήνα έχοντας αρκετά «έξυπνα» χαρακτηριστικά που θα βοηθούν τόσο τους οδηγούς όσο και την Δημοτική Αστυνομία ενώ παράλληλα γίνεται λόγος πως ίσως βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου.
Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν στην άσφαλτο 1.000 θέσεων παρκαρίσματος ισάριθμοι ειδικοί αισθητήρες στις περιοχές Κολωνακίου, Ευαγγελισµού και αµερικανικής πρεσβείας με τους 200 από αυτούς να αφορούν αποκλειστικά τις θέσεις που προορίζονται για χρήση από άτοµα µε αναπηρία αλλά και σε ράµπες για ΑµεΑ.
 
Οι αισθητήρες θα προστατεύονται από ειδική ρητίνη και θα ενημερώνουν αυτόματα την πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί μέσα από την οποία οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται για το που ακριβώς βρίσκεται η ελεύθερη αυτή θέση χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύουν καύσιμα. Ο οδηγός θα πρέπει να κατεβάσει στο κινητό του την σχετική εφαρμογή ενώ θα μπορεί να πληρώσει για την χρήση της θέσης μέσω του My Athens Pass.
Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αστυνομία θα μπορεί να βλέπει εύκολα και γρήγορα που υπάρχει παρκάρισμα χωρίς καταβολή τέλους ή πού έχουν κλειστεί θέσεις και ράμπες ΑμεΑ, ώστε να προβαίνει στις ενέργειες που ορίζονται από το νόμο.

Η τοποθέτηση των 1.000 πρώτων αισθητήρων θα γίνει µέσα από τη συµφωνία της Ανώνυµης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του ∆ήµου Αθηναίων - ΔΑΕΜ ΑΕ και της Ένωσης Εταιρειών «ΟΤΕ AE – ONEX SA» με τον συνολικό προυπολογισμό να ανέρχεται στο ποσό των 497.950 ευρώ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο. Υπενθυµίζεται ότι στον ∆ήµο Αθηναίων υπάρχουν περισσότερες από 4.000 θέσεις ελεγχόµενης στάθµευσης σε διάφορες περιοχές του κέντρου και γύρω από αυτό. 
 

Hyundai
NISSAN