«Από τις αρχές του φθινοπώρου θα υπάρχει ένα ενοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων για όλη τη χώρα», είπε ο γ.γ του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

«Έρχονται τα μεγάλα έργα και τα ενιαία διόδια»

2.453 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2020)

Την έναρξη των μεγάλων οδικών έργων το συντομότερο δυνατό προανήγγειλε ο γ.γ του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος αποκάλυψε πως από αρχές του φθινοπώρου θα υπάρχει ένα ενοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων για όλη τη χώρα.


Η κατασκευή των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και όπως έγινε γνωστό δια στόματος του γ.γ. του Υπουργείου, από τις αρχές του καλοκαιριού το νέο νομοσχέδιο που θα αλλάζει το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων θα είναι έτοιμο.
 
Στο πλάνο του Υπουργείου υπάρχει σε προτεραιότητα η εκκίνηση των μεγάλων έργων όπως ο οδικός άξονας Πάτρας-Πύργου και ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Σύμφωνα με δηλώσεις του γ.γ. Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, στόχος της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι η επίσπευση όλων των διαδικασιών.
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κος. Καραγιάννης ανέφερε σχετικά: «Θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να συμπτύξουμε τους χρόνους, ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην προκήρυξη νέων έργων. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, τα δημόσια έργα χρειάζονται χρόνο και αυτόν τον χρόνο προσπαθούμε, με την αλλαγή της νομοθεσίας, να τον μειώσουμε, ώστε η οικονομία να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα. Όπως γνωρίζουμε, ο τομέας των υποδομών λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την οικονομία και το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία».
 
Σε ερώτηση για την Πατρών-Πύργου ανέφερε: «Εμείς, από την ώρα που ήρθαμε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξετάσαμε πόσο προβληματικά ήταν στημένο και εξασφαλίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον προχωρήσαμε σε μία λύση, η οποία, εφόσον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει γρήγορα τις εγκρίσεις, θα ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023, που είναι και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του».
 
Για τις οκτώ εργολαβίες σημείωσε πως εν τέλει έμειναν τρεις, παρόλο που πέντε ήταν το σύνολο των υπογεγραμμένων συβάσεων και πρόσθεσε: «Αυτό εμείς ήρθαμε και το διορθώσαμε, το βάλαμε στους σωστούς δρόμους, το επανασχεδιάσαμε και πολύ άμεσα, σε συμφωνία με την «Ολυμπία Οδό» θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου».
 
Τέλος για τη χρήση κοινού πομποδέκτη σε όλους τους σταθμούς διοδίων κατέληξε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας άμεσα εντόπισε το θέμα. Είναι και επιταγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπάρχει διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων. Συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τους παραχωρησιούχους και από αρχές του φθινοπώρου θα υπάρχει ένα ενοποιημένο σύστημα για όλη τη χώρα».

FORD E-TRANSIT
OPEL