3 φωτογραφίες »

Βλέπετε το τρέχον Ford Ranger Wildtrak.

Ετοιμάζει PHEV έκδοση του νέου Ranger η Ford

1.684 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2021)

Η Ford βρίσκεται σε πορεία εξηλεκτρισμού και το πλάνο που έχει χαράξει συμπεριλαμβάνει και το Ranger, που αναμένεται να προσφερθεί και σε Plug-In υβριδική έκδοση.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για την έλευση ενός Plug-In υβριδικού Ford Ranger, ωστόσο εκπρόσωπος της Ford Ευρώπης επιβεβαίωσε ότι η απόφαση της μάρκας για να κάνει μελλοντικά ολόκληρη την γκάμα των οχημάτων της με μηδενικές εκπομπές ρύπων περιλαμβάνει και το Pick-Up, Ranger.
 
Κάνοντας την αρχή από την επόμενη γενιά του Ranger, η Ford θα προσφέρει στο κοινό μία Plug-In υβριδική έκδοση. Λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά πιθανότατα θα δούμε έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,3 λίτρων που θα λειτουργεί παράλληλα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Μάλιστα η φημολογία που έχει υπάρξει αναφέρει πως η ισχύς του υβριδικού συστήματος κίνησης θα ανέρχεται περίπου στα 365 άλογα και τα 680 Nm ροπής.
 
Θυμίζουμε πως αποκαλύπτοντας το πλάνο της για την Ευρώπη, η Ford πριν από λίγες ημέρες ανέφερε πως μέχρι τα μέσα του 2026, όλα τα οχήματα που πουλάει θα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτροκίνητη έκδοση (Plug-In υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρικά), ενώ η αμερικανική φίρμα έχει επίσης δεσμευτεί να πουλάει μόνο ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα στην γηραιά Ήπειρο έως το 2030.
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι το Plug-In υβριδικό Ranger να μην αφορά αποκλειστικά την αγορά της Ευρώπης, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι διαθέσιμο σε άλλες αγορές. Παρόλα αυτά ΗΠΑ και Αυστραλία συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να έχουν στη διάθεσή τους το ηλεκτροκίνητο Pick-Up.

Toyota
test center