Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από τη VW και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Ετοιμάζει και GTX έκδοση του ID. LIFE η VW

2.098 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2021)

H Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης βασισμένο το πρωτότυπο ID. LIFE, ωστόσο θα ακολουθήσει και μία πιο ισχυρή GTX έκδοση με το πρώτο ανεπίσημο σχέδιο να κάνει την εμφάνισή του.

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η VW παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου το πρωτότυπο ID. LIFE. Ένα ηλεκτρικό compact crossover αυτοκίνητο, το μοντέλο παραγωγής του οποίου θα βρεθεί στη βάση της γκάμας, κάτω από το hatchback ID.3 και θα είναι διαθέσιμο στις αγορές το 2025.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ηλεκτρικό με έμφαση στις επιδόσεις
Όπως φαίνεται το πλάνο που έχει για το εν λόγω μοντέλο η γερμανική εταιρεία δε σταματάει εκεί, καθώς περιλαμβάνει και ένα μοντέλο GTX που εστιάζει στις επιδόσεις. Την είδηση αυτή προανήγγειλε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της μάρκας, Klaus Zellmer, υπογραμμίζοντας ότι το «καυτό» μοντέλο θα ακολουθήσει μετά το ντεμπούτο του τυπικού.
 
Πρώτη «γεύση» από ανεξάρτητο σχέδιο
Όπως όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φέρουν το λογότυπο GTX έτσι και το LIFE θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη ισχύ, σπορ ρύθμιση της ανάρτησης και μία σειρά από αναβαθμίσεις. Μάλιστα οι σχεδιαστές της ιστοσελίδας autoexpress δημιούργησαν το δικό τους ανεξάρτητο σχέδιο θέλοντας να μας δώσουν μία πρώτη ανεπίσημη ματιά για το VW ID. LIFE GTX.
 
Όταν το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπει στις αγορές θα έχει και αυτό τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τα χαρακτηριστικά του μέσω ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air). Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξει και η αναβάθμιση που θα ανεβάσει την ισχύ από τον ηλεκτροκινητήρα, καθώς και να προσθέσει έξτρα αυτονομία, μέσω της καλύτερης διαχείρισης ενέργειας της μπαταρίας. Επίσης μία διαφορά σε σχέση με το τυπικό ID.LIFE θα είναι η παρουσία δύο ηλεκτρικών κινητήρων για τετρακίνηση και επιπλέον ισχύ.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως το πρωτότυπο ID.LIFE βασίζεται στην ΜΕΒ πλατφόρμα. Ο ηλεκτρονικός κινητήρας έχει ισχύ 234 άλογα και 290 Nm ροπής, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 180 χλμ./ώρα. Μια μπαταρία 62 kWh με δυνατότητα χρήσης των 57 kWh προσφέρει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων περίπου (WLTP), ενώ υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC, η οποία μεταφράζεται σε αυτονομία 163 χιλιομέτρων με φόρτιση μόλις 10 λεπτών.    

Ετοιμάζει νέο μοντέλο επιδόσεων η VW.
H Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης βασισμένο το πρωτότυπο ID. LIFE, ωστόσο θα ακολουθήσει και μία πιο ισχυρή GTX έκδοση με το πρώτο ανεπίσημο σχέδιο να κάνει την εμφάνισή του.
Πως σου φαίνεται;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center