Ετοιμάζει το ηλεκτρικό «C-HR» η Toyota

Ετοιμάζει το ηλεκτρικό «C-HR» η Toyota

3.997 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2022)

Η Toyota ετοιμάζει γερό μπάσιμο στα ηλεκτρικά τα επόμενα χρόνια και ανάμεσα στα μοντέλα βρίσκεται και η ηλεκτρική εκδοχή του C-HR.

Στα σκαριά το ηλεκτρικό το ηλεκτρικό C-HR

Η Toyota θα επεκτείνει την οικογένεια των bZ ηλεκτρικών της μοντέλων στα πέντε συνολικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια. Μέρος αυτών θα είναι και ένα συμπαγές bZ SUV, το οποίο θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του ηλεκτρικού C-HR και να έρθει είτε ως συμπλήρωμα στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου, είτε ως ο αντικαταστάτης του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μετά το 2023 στις αγορές

Το εν λόγω ηλεκτρικό SUV υπολογίζεται πως θα φτάσει μετά το 2023, ενώ ο σχεδιασμός του θα διατηρήσει κάποια από τα στοιχεία που βρίσκουμε στο υπάρχον μοντέλο, όπως άλλωστε φαίνεται και στην εικόνα του πρωτότυπου που παρουσίασε πριν από λίγο διάστημα η Toyota. Όπως μπορούμε να δούμε η οροφή καταλήγει σε ένα κουπέ σχεδίασης πίσω μέρος, τα φτερά έχουν μεγάλο εύρος, ενώ το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τους στενούς προβολείς LED και το «κυματιστό» καπό.

Με στοιχεία από το bZ4X

Όταν το εν λόγω SUV κάνει την εμφάνισή του θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-TNGA, η οποία βασίζει και το ήδη παρουσιασμένο ηλεκτρικό bZ4X. Μάλιστα το πιθανότερο σενάριο θέλει πως πέραν της πλατφόρμας το ηλεκτρικό C-HR ενδέχεται να υιοθετήσει και τα ίδια κινητήρια σύνολα με το bZ4X με μικρές διαφοροποιήσεις στην απόδοση και την αυτονομία. Θυμίζουμε πως το τελευταίο στην εμπροσθιοκίνητη έκδοση τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης που παράγει 204 ίππους και 265 Nm ροπής. Το τετρακίνητο μοντέλο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και προσφέρει μέγιστη ισχύ 218 άλογα και 336 Nm ροπής. Το πρώτο ηλεκτρικό Toyota εξοπλίζεται με μια μπαταρία 71,4 kWh που προσφέρει 450 χιλιόμετρα αυτονομίας, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP. H μπαταρία, όπως ισχυρίζεται η Toyota μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε 30 λεπτά με φορτιστή 150 Kw χωρίς να μειώνεται ο κύκλος ζωής της. Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green