Η teaser εικόνα που δημοσίευσε η Audi.

Έτοιμο για τη Φρανκφούρτη το Audi AI: Trail

1.566 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2019)

Μία πρώτη «γεύση» από το νέο της πρωτότυπο που ονομάζεται AI: Trail και πρόκειται να παρουσιάσει στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, έδωσε η Audi, δημοσιεύοντας μια εικόνα teaser.

Όπως αναφέρει η φίρμα το νέο της concept έχει «ριζοσπαστικό» σχέδιο και πρόκειται για ένα off-road όχημα, το οποίο κινείται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικής ενέργειας. Η Audi δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το AI: Trail είναι το τέταρτο πρωτότυπο της γερμανικής φίρμας, το οποίο μεταξύ άλλων θα επωφελείται από σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ενώ θα έχει στα συν του κάποιο είδος τεχνητής νοημοσύνης, όπως υποδηλώνει το «AI».
 
Το πρώτο concept της Audi που είχε χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης ήταν το ηλεκτρικό σεντάν Aicon που έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έχοντας 800 χιλιόμετρα αυτονομίας κίνησης. Ακολούθησε το PB18 e-tron που εμφανίστηκε στο Σαλόνι του Παρισιού, ενώ το τρίτο όχημα ήταν το AI: ME που είδαμε στην Έκθεση της Σαγκάης.
 
Φυσικά σκοπός όλων των μοντέλων είναι να δείξουν τους μελλοντικούς τρόπους κίνησης των αυτοκινήτων, συνοδευόμενα παράλληλα από ριζοσπαστικό σχεδιασμό. Τέλος να σημειωθεί πως όλα τα πρωτότυπα θα είναι διαθέσιμα προς θέαση σε όσους βρεθούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα ξεκινήσει λίγο πριν τα μέσα του Σεπτέμβρη.

ford
NISSAN