Έτοιμο το πρώτο Koenigsegg Jesko Absolut
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτοιμο το πρώτο Koenigsegg Jesko Absolut

2.269 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2022)

Η σουηδική φίρμα κατασκεύασε το πρώτο Jesko Absolut των 1.600 ίππων με σκοπό να κάνει τις τελευταίες δοκιμές πριν αρχίσουν οι παραδόσεις του νέου hypercar.

Μοναδικός ο ρόλος του

To πρώτο Jesko Absolut κατασκεύασε η Koenigsegg με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως αυτοκίνητο ανάπτυξης και δοκιμών εν αναμονή της έναρξης των πρώτων παραδόσεων.

Το Jesko Absolut σε σχέση με το Jesko Attack που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 δεν είναι εστιασμένο στις επιδόσεις μέσα στην πίστα αλλά αντίθετα, εστιάζει στην επίτευξη υψηλών ταχυτήτων. Πράγματι, με αυτό το μοντέλο η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσει να κάνει δικό της το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής πολύ σύντομα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πισωκίνητο με V8 και 1.600 άλογα

Πηγή ισχύος του αυτοκινήτου είναι ένας twin-turbo V8 κινητήρας 5,0 λίτρων που αποδίδει 1.600 άλογα και 1.500 Nm ροπής με καύσιμο E85, με το μοτέρ να συνεργάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η Jesko Αbsolut έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0.278 Cd χάρη σε μια σειρά από αναβαθμίσεις που έχουν λάβει χώρα στο κομμάτι της αεροδυναμικής. Το μοντέλο αποδίδει τώρα έως 1.400 κιλά κάθετης δύναμης, με τα 800 κιλά από αυτά να παράγονται στα 250 χλμ./ώρα και τα 1.000 κιλά στα 275 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός δοκιμών της Koenigsegg, Markus Lundh δήλωσε: «Λόγω της απρόσκοπτης εναλλαγής σχέσεων είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, ανταποκρίνεται άμεσα και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως θα θέλατε». «Ξοδέψαμε χιλιάδες ώρες σε υπολογισμούς. Βελτιώσαμε αυτό το αυτοκίνητο όχι μόνο από αεροδυναμική και σχεδιαστική προοπτική, αλλά και από άποψη ευστάθειας σε υψηλές ταχύτητες», πρόσθεσε ο Christian von Koenigsegg.

Οργιάζει το αυτοκίνητο!
- Twin-turbo 5,0 λτ. μοτέρ με ισχύ 1.600 ίππων
- 9άρι αυτόματο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς
- Παράγει έως 1.400 κιλά κάθετης δύναμης!
Τι 1.600 άλογα ρε παιδιά; Πού θα φτάσει η ισχύς των hypercars σε λίγα χρόνια;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda