Euro NCAP: Πεντάστερα τα CUPRA Formentor και Polestar 2
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Euro NCAP: Πεντάστερα τα CUPRA Formentor και Polestar 2

2.357 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2021)

Το CUPRA Formentor και το αμιγώς ηλεκτρικό Polestar 2 ήταν τα δύο πρώτα μοντέλα που δοκιμάστηκαν από το Euro NCAP. Και τα δύο κατάφεραν να αποσπάσουν πέντε αστέρια, σημειώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία στην προστασία παιδιών και ενήλικων επιβατών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Tα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών που πραγματοποίησε το 2021 ανακοίνωσε το Euro NCAP. Τα δύο νέα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του οργανισμού ήταν το CUPRA Formentor  και το Polestar 2, τα οποία και κατάφεραν να πετύχουν την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστεριών.

Ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP δήλωσε: «Oι κατασκευαστές αυτοκινήτων ψάχνουν να βρουν τρόπους για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη λόγω των δυσκολιών που έχει φέρει η πανδημία. Το Euro NCAP είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι η ασφάλεια δεν διακυβεύεται και είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι αυτές οι δύο μάρκες την τοποθετούν ψηλά στις ατζέντες τους. Μέχρι τώρα, η ασφάλεια είναι στο επίκεντρο των στρατηγικών τους γιατί είναι ένας τομέας στον οποίο οι καταναλωτές δεν θα αποδεχθούν καμία έκπτωση».

Το CUPRA Formentor έλαβε 5 αστέρια αποσπώντας από το Euro NCAP πολύ υψηλή βαθμολογία στην προστασία των ενήλικων και των μικρών σε ηλικία επιβατών. Η βαθμολογία του στην προστασία των άλλων ευάλωτων χρηστών είναι ικανοποιητική ενώ πολύ καλός κρίθηκε ο εξοπλισμός του όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, το CUPRA Formentor έλαβε:

Προστασία ενηλίκων: 93% 
Προστασία παιδιών: 88% 
Προστασία πεζών: 68%
Safety Assist: 80 %

To αμιγώς ηλεκτρικό Polestar 2 βαθμολογήθηκε επίσης με 5 αστέρια και ξεχώρισε για την εξαιρετική του βαθμολογία στην προστασία παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έλαβε πολύ καλή βαθμολογία των πεζών ενώ, και τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται κρίθηκαν πολύ ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα το Polestar 2 έλαβε

Προστασία ενηλίκων: 92% 
Προστασία παιδιών: 89% 
Προστασία πεζών: 80%
Safety Assist: 86%
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
skoda