Ο οργανισμός συνώνυμο της ασφάλειας, ο EuroNCAP, απέδωσε 5 βραβεία σε ισάριθμα μοντέλα που αναδείχθηκαν ασφαλέστερα στην κατηγορία τους.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο οργανισμός συνώνυμο της ασφάλειας, ο EuroNCAP, απέδωσε 5 βραβεία σε ισάριθμα μοντέλα που αναδείχθηκαν ασφαλέστερα στην κατηγορία τους.

Αυτά τα μοντέλα είναι οι «αστακοί» σε ασφάλεια για το 2021

4.578 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2022)

Πρόκειται για την ελίτ της ασφάλειας. Ο γνωστός σε όλους μας οργανισμός EuroNCAP τους απένειμε το βραβείο «Best-in-Class», διότι μιλάμε για… θωρηκτά. Ποια είναι τα πέντε 5άστερα μοντέλα που αναδείχθηκαν ασφαλέστερα στην κατηγορία τους για το 2021;

Οι πιο καλοί οι μαθητές στα Crash Test

Ασφάλεια. Η νο1 προτεραιότητα κάθε εταιρείας, μία παράμετρος για την οποία αφιερώνονται αμέτρητες εργατοώρες και επενδύονται εκατομμύρια ευρώ ετησίως, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές προδιαγραφές σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Εγγύηση στον τομέα αξιολόγησης της ασφάλειας κάθε νέου μοντέλου είναι φυσικά ο EuroNCAP. Πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (Εuropean New Car Assessment Programme), ο οποίος εξετάζει κάθε αυτοκίνητο μέσα από συγκεκριμένες δοκιμασίες. Ανάλογα με την τελική βαθμολογία δίνονται και τα γνωστά σε όλους μας «αστέρια ασφάλειας».

Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφάλειας είναι μία παράμετρος που αξιολογείται, μαζί με την προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών.

Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφάλειας είναι μία παράμετρος που αξιολογείται, μαζί με την προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι 4 βασικοί τομείς και τι αξιολογείται

Το 2021 στις απαιτητικές δοκιμές του EuroNCAP βρέθηκαν 33 νέα αυτοκίνητα τα οποία αξιολογήθηκαν ως προς τον στάνταρ εξοπλισμό τους. Η λεπτομερής βαθμολόγηση που γίνεται αφορά την παθητική και μέρος της ενεργητικής ασφάλειας, εστιάζοντας σε 4 βασικούς τομείς:
 
  • Ασφάλεια ενηλίκων
  • Ασφάλεια παιδιών (προσομοίωση με δύο παιδικές κούκλες 6 και 10 ετών)
  • Ασφάλεια χρηστών δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες κλπ.)
  • Αποτελεσματικότητα συστημάτων ασφάλειας
 
Στην πράξη, γίνονται συγκεκριμένα test πρόσκρουσης (πίσω, εμπρόσθιας και πλαϊνής με σταθερά και κινούμενα αντικείμενα) βάση του στάνταρ εξοπλισμού. Πάνω στις κούκλες «φαίνονται» οι εκάστοτε τραυματισμοί σε ζωτικά σημεία του σώματος, οι οποίοι αποτυπώνονται με ξεχωριστά χρώματα. Για να προκύψει αυτή η αξιολόγηση, εξετάζονται διάφορα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως:
 
  • ο αριθμός των αερόσακων (π.χ. κεντρικός μεταξύ οδηγού-συνοδηγού, αερόσακος γονάτων)
  • η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης eCall,
  • το σύστημα Multi-Collision Braking (MCB) που φρενάρει αυτόματα μόλις ανοίξουν οι αερόσακοι μετά από κάποια σύγκρουση
  • οι υποδοχές ISOFIX για παιδικά καθίσματα
  • το σύστημα Active Bonnet («ενεργό καπό») που ανασηκώνει το εμπρόσθιο καπό σε περίπτωση σύγκρουσης για προστασία πεζών/μοτοσυκλετιστών/ποδηλατών
  • το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (τόσο εμπρός, όσο και σε όπισθεν)
  • άλλα συστήματα ασφάλειας (Speed Assistance, Lane Assist)
 
Αφού, λοιπόν, μάθαμε πόσο λεπτομερείς είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται, πάμε να δούμε τα πέντε 5άστερα αυτοκίνητα με τις κορυφαίες επιδόσεις στις έξι κατηγορίες του Euro NCAP.

Mercedes EQS: Ένας premium «αστακός»

Nissan Qashqai: «Βασιλιάς» των C-SUV, «βασιλιάς» και της ασφάλειας

Skoda Enyaq iV: Super ποιοτικό, super ασφαλές

Toyota Yaris Cross: Γίνεται να λείπει ένα Toyota;

Skoda Fabia: «Clever» και στην ασφάλεια

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto