• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μοντέρνο σε σχεδίαση και ποιοτικό στην κατασκευή το εσωτερικό του Fiat Panda. Τετράγωνα μοτίβα θα βρεις και εδώ πολλά.

¶κρως ποιοτικό είναι το εσωτερικό του Hyundai i10. Καλή η εργονομία, πιο παιχνιδιάρικα θα θέλαμε τα γραφικά στις οθόνες.

Πιο λιτό σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο, όμως αρκετά νεανικό είναι και το εσωτερικό του Mii. Η μεγάλη θήκη μπροστά από τον λεβιέ ταχυτήτων θα διευκολύνει πολύ.

Εσωτερικό: Παιχνιδιάρικη σχεδίαση, καλή ποιότητα

47.872 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2015

Στο εσωτερικό τους, τα αυτοκίνητα της δοκιμής ακολουθούν την έξυπνη λογική που διέπει την εξωτερική σχεδίασή τους.
Το Fiat Panda έχει κι εδώ μια εμμονή με τα τετράγωνα μοτίβα. Τετράγωνα βλέπεις στα χειριστήρια του κλιματισμού, τα όργανα του πίνακα, τα ηχεία, το λεβιέ το χειρόφρενο, τα χειριστήρια στο τιμόνι, τα κουμπιά του ηχοσυστήματος. Κατά τα λοιπά, τα σκληρά πλαστικά του ταμπλό έχουν καλή συναρμογή και σωστό φινίρισμα για τα δεδομένα τις κατηγορίας, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει η διχρωμία στο ταμπλό. Από θέμα πρακτικότητας, θα θέλαμε μία μεγαλύτερη θήκη στην κεντρική κονσόλα για την αποθήκευση μικροαντικειμένων. Από την άλλη όμως, εκεί βρίσκονται και οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα.

Το εσωτερικό του SEAT Mii από την άλλη είναι πιο λιτό σε σχεδίαση, αλλά αρκετά ποιοτικό. Ωστόσο, ο διακόπτης για το ηλεκτρικό παράθυρο του συνοδηγού βρίσκεται στην πόρτα (και άρα ο οδηγός πρέπει να τεντωθεί), ενώ είναι και το μόνο του οποίου τα πίσω παράθυρα ανοίγουν με μεντεσέ (στα άλλα δύο το παράθυρο κατεβαίνει κανονικά ενώ τα πίσω κατεβαίνουν). Κατά τα άλλα, υπάρχουν κάμποσες θέσεις για να ακουμπήσεις τα καθημερινά πράγματα και η προσοχή σου δεν θα αποσπασθεί αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι παράλληλα. Μάλιστα, το Mii μπορεί να εφοδιαστεί (προαιρετικά) με ένα όμορφο σύστημα πλοήγησης το οποίο μπορεί να εκτελέσει και χρέη συστήματος πολυμέσων και trip computer.

Τέλος, μοντέρνο -χάρη στη διχρωμία του ταμπλό- είναι και το εσωτερικό του Hyundai i10, το οποίο έχει και αυτό -όπως το Panda- τον επιλογέα ταχυτήτων στη βάση της κεντρικής κονσόλα «κλέβοντας» λίγο χώρο από μία επιπλέον θέση για μικροαντικείμενα (σε κάθε περίπτωση οι θήκες είναι αρκετές). Όμως από θέμα εργονομίας δεν έχεις να του προσάψεις τίποτα, αφού στην πόρτα του οδηγού θα βρείτε και τους δύο διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα, ενώ στο κομμάτι της ποιότητας το μίνι της Hyundai φαίνεται να παίρνει το προβάδισμα στο νήμα. Αυτό που θα θέλαμε είναι τα γραφικά του πίνακα οργάνων να είναι λίγο πιο μοντέρνα.