• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Hyundai i10 έχει το περισσότερο αέρα για τα γόνατα των πίσω επιβατών, αλλά και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών για τα δεδομένα της κατηγορίας (252 λτ.).

Το Hyundai i10 έχει το περισσότερο αέρα για τα γόνατα των πίσω επιβατών, αλλά και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών για τα δεδομένα της κατηγορίας (252 λτ.).

Χώροι: Γίγαντες!

47.871 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/7/2015

Κοινός παρανομαστής των τριών μοντέλων της δοκιμής είναι η ευρυχωρία σε συνδυασμό με τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Έτσι, και στα τρία θα καθίσουν πίσω με άνεση δύο μεγαλόσωμοι επιβάτες, ενώ στις αποσκευές θα χωρέσουν ακόμη και τα ψώνια του Σαββατοκύριακου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους, όπως αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις χώρων του περιοδικού μας.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το Panda από πλευράς χώρων βρίσκεται στο ενδιάμεσο, αφού το πίσω μέρος της καμπίνας κερδίζει σε ύψος, χάνει όμως στον «αέρα» για τα γόνατα, ενώ ως προς το πλάτος βρίσκεται στη μέση. Χαρακτηριστικό του είναι η ψηλή θέση οδήγησης που εξασφαλίζει καλή περιφερειακή ορατότητα, κουράζει όμως σε ένα πολύωρο ταξίδι. Επίσης, το Panda είναι αυτό με τους λιγότερους ωφέλιμους χώρους για μικροαντικείμενα και τον μικρότερο χώρο αποσκευών (225 λίτρα)

Μεγαλύτερο συνολικά σε εσωτερικές διαστάσεις είναι το Hyundai i10. Έχει μεν μικρότερο εσωτερικό πλάτος -αυτό οφείλεται και στις πιο παχιές επενδύσεις των θυρών, όμως είναι και το μοντέλο με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία (252 λτ.) και αέρα για τα γόνατα των πίσω επιβατών (76 χλστ.).

Τέλος, πολύ κοντά του βρίσκεται και το SEAT Mii το οποίο χάνει κατά ένα λίτρο όσον αφορά στον χώρο των αποσκευών (251 λτ.), όμως κερδίζει για λίγα χιλιοστά σε πλάτος μπροστά και πίσω. Σημειώστε, επίσης, πως το Mii είναι και το μοντέλο με τις μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις.