Κάψανε λιγότερο από diesel
Φλεγόμενο Tesla χρειάστηκε 45.425 λίτρα νερού για να σβήσει!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φλεγόμενο Tesla χρειάστηκε 45.425 λίτρα νερού για να σβήσει!

9.181 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2022)

Περίπου 45.425 λίτρα νερού χρειάστηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά σε ένα Tesla Model S!

Δύσκολες οι φωτιές σε PHEV και ηλεκτρικά

Δεν είναι μυστικό πως σε περίπτωση πυρκαγιάς τα ηλεκτρικά και τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα χρειάζονται πολύ περισσότερο νερό για να γίνει η κατάσβεση σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα. Άλλωστε όσοι είστε σταθεροί θαμώνες του autotriti.gr έχετε ενημερωθεί σχετικά πως οι δύο τύποι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων χρειάζονται 40 φορές περισσότερο νερό για να σβήσουν οι πυρκαγιές, την ώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης στις μπαταρίες, κάτι που αναγκάζει τους πυροσβέστες να τα βουτήξουν στη συνέχεια στο νερό!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tesla έγινε κάρβουνο παρά τα 45.425 λίτρα νερού

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμα φορά πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, όταν δυνάμεις της Πυροσβεστικής χρειάστηκαν να σβήσουν φωτιά από ένα Tesla Model S. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πενσυλβάνια και σύμφωνα με τα Μέσα της περιοχής για να σβήσει εξολοκλήρου η φωτιά χρειάστηκαν 12.000 γαλόνια νερού δηλαδή 45.425 λίτρα! Μάλιστα όπως φαίνεται από τις εικόνες το ΙΧ δεν απέφυγε την ολοκληρωτική καταστροφή, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή τραυματίες.

1.893 λίτρα η κατάσβεση για ένα ΙΧ με μοτέρ βενζίνης

«Λόγω της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο όχημα, η κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς θα απαιτούσε επιπλέον βυτιοφόρα, καθώς το όχημα θα συνέχιζε να αναφλέγεται και να καίγεται έντονα», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία, τονίζοντας πως μία πυρκαγιά αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης απαιτεί 500 γαλόνια (1.893 λίτρα) για να σβήσει.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
MERCEDES
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel