Ford Explorer & VW ID.4: Έχουν το ίδιο πάτωμα, αλλά πόσο μοιάζουν;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Explorer & VW ID.4: Έχουν το ίδιο πάτωμα, αλλά πόσο μοιάζουν;

38.464 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2023)

Το νέο Ford Explorer είναι το πρώτο από τα εννιά καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά που ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Ford ως το 2024. Βασισμένο στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen, την οποία χρησιμοποιεί και το ID.4, πόσο μοιάζει το νέο ηλεκτρικό της Ford με το μικρομεσαίο SUV της Volkswagen.

Η πλατφόρμα MEB «ένωσε» Ford και Volkswagen

Η αρχή έγινε με την Ford Mustang Mach-E, το pony-car που «εξηλεκτρίστηκε» και έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό στην ιστορία της Ford. Δίνοντας συνέχεια στον ηλεκτρικό της μετασχηματισμό η Ford προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Ford Explorer. Ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που διατηρεί την ονομασία του θηριώδους μοντέλου με τα 30+ χρόνια ζωής, στην πράξη όμως έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με ένα αυτοκίνητο της... Volkswagen.
 
Όταν πριν λίγα χρόνια Ford και Volkswagen έκαναν γνωστή τη συνεργασία τους, άπαντες περιμέναμε τα πρώτα δείγματα αυτής της σύμπραξης. Το περασμένο καλοκαίρι «γνωρίσαμε» το νέο VW Amarok με μηχανικά μέρη από το εμβληματικό Ranger, πλέον περνάμε στο ηλεκτρικό Ford Explorer. Ένα μοντέλο που δανείζεται την πλατφόρμα των ηλεκτρικών της Volkswagen (MEB), πάνω στην οποία έχει «χτιστεί» μεταξύ άλλων και το VW ID.4.

Ναι, έχουν ίδιο πάτωμα, αλλά πόσο μοιάζουν στην πράξη; Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας, πάμε να συγκρίνουμε τα δύο ηλεκτρικά Ford Explorer και Volkswagen ID.4.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA