Ford: «Καληνύχτα Fiesta» [video]

Ford: «Καληνύχτα Fiesta» [video]

3.476 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2022)

Τέλος θα μπει τον Ιούνιο του 2023 στην παραγωγή του Fiesta. Την είδηση ανακοίνωσε η ίδια η Ford με ένα συγκινητικό βίντεο τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στο best-seller της, που θα ανοίξει το δρόμο για να έρθουν τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα!

Το Fiesta μας λέει αντίο

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, λέει ο λαός. Έτσι ήρθε η ώρα να πούμε αντίο και στο Ford Fiesta, κάτι που ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ίδια η μάρκα. Η Ford γνωστοποίησε επίσημα ότι το Fiesta θα σταματήσει να κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2023, βάζοντας έτσι τέλος στην κυκλοφορία ενός εκ των μακροβιότερων αυτοκινήτων της γκάμας της. Βέβαια, οι τίτλοι τέλους του Ford Fiesta σηματοδοτούν παράλληλα τους τίτλους αρχής για τη νέα, εξηλεκτρισμένη γκάμα της αμερικανικής φίρμας, πάνω στην οποία φαίνεται πως θα χτίσει το μέλλον της η Ford παρουσιάζοντας για αρχή τρία νέα ηλεκτρικά SUV/Crossover έως το 2024.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σταματάει και το Fiesta ST

Το Fiesta πωλείται εδώ και 47 χρόνια για εννέα γενιές. Η παραγωγή πραγματοποιείται επί του παρόντος στην Κολωνία και η Ford λέει ότι μόνο η πεντάθυρη έκδοση του hatchback θα συνεχίσει να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Όλες οι παραγγελίες πελατών θα κατασκευαστούν και η μάρκα θα κρατήσει ανοιχτά τα βιβλία παραγγελιών μέχρι να συμπληρωθεί ο υπόλοιπος όγκος παραγωγής. Το Fiesta ST θα καταργηθεί επίσης το 2023.

Τέλος και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Το τέλος της παραγωγής του Fiesta θα σηματοδοτήσει επίσης το τέλος της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης σε ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια της Ford εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εργοστάσιο της Κολωνίας θα μετατραπεί σε «Κέντρο Ηλεκτρισμού» και μεταξύ άλλων θα κατασκευάσει το αμιγώς ηλεκτρικό Puma. Το τελευταίο θα είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Fiesta στην γκάμα της εταιρείας, με το μικρό αυτοκίνητο πόλης να «θυσιάζεται» στο βωμό της ηλεκτροκίνησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
skoda