GP Βρετανίας: Πρώτη νίκη καριέρας για τον Sainz

GP Βρετανίας: Πρώτη νίκη καριέρας για τον Sainz

4.697 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2022)

O Carlos Sainz ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε χθες, όταν πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του, και σήμερα κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην Formula 1. Πίσω του ο Sergio Perez και ο Lewis Hamilton σε δεύτερη και τρίτη θέση.

Πρώτη νίκη μετά την πρώτη pole για τον Sainz

Στον αγώνα που στιγματίστηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Zhou Guanyu στην εκκίνηση με το μονοθέσιο της Alfa Romeo να τουμπάρει και να σέρνεται ανάποδα, καταλήγοντας πάνω από τον προστατευτικό τοίχο ανάμεσα στα λάστιχα και τον φράχτη, ο Carlos Sainz που χθες πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του, πήρε και την πρώτη του νίκη στην Formula 1.

Η εκκίνηση στην πίστα του Silverstone ήταν επεισοδιακή με πέντε μονοθέσια να εμπλέκονται σε επαφές πριν την πρώτη στροφή. Το μονοθέσιο του Gasly ακούμπησε με τον μπροστά δεξί τροχό των πίσω αριστερό τροχό της Mercedes του Russel, η W13 έκανε τετακέ και «έσπρωξε» την Alfa Romeo του Zhou Guanyu η οποία ντεραπάρισε και περιστρεφόμενη ανάποδα κατέληξε εκτός πίστας. Επιπλέον, πιο πίσω, ο Vettel είχε επαφή με τον Albon, με τον τελευταίο να καταλήγει πάνω στον Ocon ο οποίος προσπαθούσε να αποφύγει τα συντρίμμια του προαναφερθέντος σκηνικού. Στιγμές μετά, το ανεξέλεγκτο μονοθέσιο του Albon ακούμπησε με τον Tsunoda. Από όλους τους εμπλεκόμενους μόνο οι Tsunoda, Gasly και Ocon κατάφεραν να επιστρέψουν στα pits, ενώ οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν επιτόπου, ενώ βγήκε κόκκινη σημαία στο Silverstone. Ευτυχώς όλοι οι πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους.

Πέρα από αυτό το συμβάν, το Grand Prix στη Μεγάλη Βρετανία χαρακτηρίστηκε από έντονες μάχες, ιδιαίτερα στους τελευταίους δέκα γύρους. Ο Verstappen, ο οποίος πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή της εκκίνησης από τον pole man, ανέφερε κλατάρισμα στον 12ο γύρο και έτσι ο Sainz βρέθηκε πρωτοπόρος. Ο Ολλανδός μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και επέστρεψε 6ος. Αργότερα, στον 21ο γύρο, ο Valtteri Bottas είχε πρόβλημα με το κιβώτιο και μπήκε στα pits εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στον 31ο γύρο και ενώ την πρωτοπορία είχε ο Lewis Hamilton, ο οποίος εκκίνησε πέμπτος, η Ferrari έδωσε εντολή να ανταλλάξουν θέσεις οι Leclerc και Sainz με το Μονεγάσκο να βρίσκεται τελικά 2ος και τον Ισπανό 3ος. Τρεις γύρους μετά, όταν ο Βρετανός μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών, οι Ferrari βρέθηκαν στο 1-2 με τον Leclerc μπροστά. Στον 39ο γύρο το μονοθέσιο της Alpine πρόδωσε μηχανικά τον Esteban Ocon, ο οποίος σταμάτησε λίγο πριν την Copse. Τότε βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας για δύο γύρους και λίγο πριν αποσυρθεί δόθηκε μια ακόμη εντολή από τα paddock της Ferrari, να αφήσει περίπου 10 αυτοκίνητα διαφορά από τον πρωτοπόρο Leclerc ώστε να ξεκινήσει με αβαντάζ όταν θα έβγαινε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Ισπανός αρνήθηκε να υπακούσει -για δικό του καλό- και μετά από μάχη με τον teammate του κέρδισε τον αγώνα.

Ο Hamilton επωφελήθηκε από τις μάχες που έδιναν οι Leclerc και Perez για τη 2η θέση και τους προσπέρασε μαζί. Έπειτα ο Perez, ο οποίος είναι και ο οδηγός του αγώνα, πίεσε και προσπέρασε καθαρά τον Βρετανό πιλότο της Mercedes διαμορφώνοντας το τελικό πόντιουμ.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτός είναι ο πρώτος αγώνας που ο Mick Schumacher τερματίζει σε θέση που του προσφέρει βαθμούς.

Τα αποτελέσματα του GP Βρετανίας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN