GP ΗΠΑ: Pole man για πρώτη φορά ο Verstappen

GP ΗΠΑ: Pole man για πρώτη φορά ο Verstappen

2.832 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2021)

Ο Max Verstappen πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του την pole position στο αμερικανικό Grand Prix, κατακτώντας έτσι την δωδέκατη του pole. Σφήνα ο Hamilton στη 2η θέση, ανάμεσα στις δύο Red Bull, με τον Perez τρίτο.

Έξι αγώνες πριν το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στον 17ο γύρο του, η Formula 1 περνά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών που διεξάγεται στο Ώστιν του Τέξας, στην πίστα Circuit of Americas. Χαράς ευαγγέλια για την Red Bull Racing, η οποία επέλεξε γι΄ αυτόν τον αγώνα να τρέξει με τα λογότυπα της Acura, αντί της Honda, καθώς τα δύο της μονοθέσια θα ξεκινήσουν από τις πρώτες σειρές με πρωτοπόρο τον Verstappen και τρίτο τον Perez.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο Ολλανδός ήταν ταχύτατος, με αποτέλεσμα να γράψει τον καλύτερο χρόνο και να κερδίσει για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα πορεία του την pole position στην Αμερική. Αξιοσημείωτο ότι προς το τέλος του γύρου του έπιασε ψιλόβροχο, ωστόσο ο Verstappen συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς με το γκάζι στο πάτωμα. Ο μεγάλος του αντίπαλος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, Lewis Hamilton, κατάφερε να τρυπώσει ανάμεσα στις δύο Red Bull κερδίζοντας τη δεύτερη θέση και θα εκκινήσει αύριο δίπλα από τον Ολλανδό, κάτι που συμβαίνει για έβδομη φορά φέτος.

Τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο κατάφερε ο Vallteri Bottas, ο οποίος ωστόσο θα εκκινήσει από την ένατη θέση, 5 θέσεις πίσω δηλαδή, λόγω ποινής που του δόθηκε για αλλαγή κινητήρα. Να σημειώσουμε πως η Mercedes ήρθε στο Ώστιν έχοντας κατακτήσει κάθε pole κατά τη διάρκεια της υβριδικής turbo εποχής, η οποία ξεκίνησε το 2014, αλλά φάνηκε να χάνει το προβάδισμά νωρίς στις κατατακτήριες, με τον Hamilton να απέχει 0,399 δλ. από τον ρυθμό του πρώτου στο Q2.

Από εκεί και έπειτα, έχουμε τις δύο Ferrari των Leclerc και Sainz, τις δύο McLaren των Ricciardo και Norris και τις δύο AlphaTauri των Gasly και Tsunoda. Κλείνοντας. Alonso, Vettel και Russell έχουν ποινές λόγω αλλαγής κινητήρα και θα εκκινήσουν από την ουρά του grid.

Στο Q1 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά του οι Stroll, Latifi, Raikkonen, Schumacher, Mazepin ενώ μετά το Q2 αποκλείστηκαν οι Ocon, Vettel, Giovinazzi, Alonso, Russell

Ο αγώνας ξεκινά αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Δείτε παρακάτω το grid του αυριανού GP Ηνωμένων Πολιτειών, όπως διαμορφώνεται με τις ποινές των οδηγών, αλλά και τους χρόνους που έγραψαν στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green