GP Μεξικό: Φερστάπεν & Χάμιλτον οι πρωταγωνιστές

2.472 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2018)

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κλείδωσε και μαθηματικά τον 5ο παγκόσμιο τίτλο σε έναν αγώνα που πρώτος τερμάτισε ο νεαρός Φερστάπεν μετά από εγκατάλειψη λόγω προβλήματος στον κινητήρα του teammate του, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Χαράς ευαγγέλια για την αγωνιστική ομάδα της Mercedes και τον Λούις Χάμιλτον, ο οποίος αν και τερμάτισε τέταρτος «κλείδωσε» και μαθητικά το 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 στην καριέρα του μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλάμπ οδηγών με τον ίδιο αριθμό τίτλων που περιλαμβάνει τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και τον Μίκαελ Σουμάχερ. Πέραν αυτού, όμως, στο μεξικάνικο Grand Prix ήταν η ώρα του Μαξ Φερστάπεν να ανέβει για 5η φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλοπάτι του πόντιουμ, κερδίζοντας για δεύτερη σερί χρονιά στη συγκεκριμένη πίστα. Ο νεαρός Ολλανδός δεν κατάφερε να γίνει ο νεότερος pole man στην ιστορία της F1, ωστόσο κατάφερε να στρίψει πρώτος καθαρά μετά την εκκίνηση και να πάρει την καρό σημαία στο τέλος.
 

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος 10 γύρους πριν το τέλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν ο κινητήρας της Aston Martin ξεκίνησε να βγάζει καπνούς. Έτσι η ομάδα της Red Bull έχασε το 1-2 στο βάθρο, κάτι που είχαν καταφέρει τα μονοθέσια της στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Από εκεί και πέρα, ο Φέτελ τερμάτισε δεύτερος μετά από αρκετές μάχες με τον Ρικιάρντο, ενω το πόντιουμ ολοκληρώθηκε με τον ομόσταβλό του στη Ferrari, Κίμι Ράικονεν.

Το πρωτάθλημα οδηγών μπορεί να κλείδωσε μαθηματικά, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το κατασκευαστών, στο οποίο αναμένονται σκληρές μάχες στους επόμενους δύο γύρους του πρωταθλήματος σε Βραζιλία και Αμπου Ντάμπι. Η βαθμολογία στο κατασκευαστών μετά το τέλος του GP Μεξικό:
  1. Mercedes 585
  2. Ferrari 530
  3. Red Bull 362
  4. Renault  114 
  5. Haas 84
  6. McLaren 62
  7. Force India 47
  8. Sauber 36
  9. Toro Rosso 33
  10. Williams 7
Τέλος, σημειώνουμε πως, ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στον 5ο γύρο, ενώ στη λίστα προστέθηκε αργότερα, περί το μέσον του αγώνα, και ο Σέρχιο Πέρεθ. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 9-11 Νοεμβρίου στο Grand Prix Βραζιλίας. Δείτε την τελική κατάταξη του GP Μεξικό, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από 71 γύρους στην πίστα Hermanos Rodriguez και παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο για την κατάκτηση του 5ου παγκόσμιου τίτλου από τον Λούις Χάμιλτον.


 

peugeot
citroen