GP Μεξικό: Έκαναν το 1-2 οι Red Bull

2.981 Επισκέψεις στο άρθρο (28/10/2018)

Οι δύο Red Bull έκαναν το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές με τον Ρικιάρντο να παίρνει τη δεύτερη pole position της σεζόν ακολουθούμενος από τον Μαξ Φερστάπεν και τον Λούις Χάμιλτον.

Με το δεξί μπήκαν στο Μεξικό οι δύο πιλότοι της Red Bull που έκαναν για πρώτη φορά φέτος το 1-2 (σ.σ. τελευταία φορά είχε γίνει κάτι αντίστοιχο το 2013 στο GP Ηνωμένων Πολιτειών) με τον Ρικιάρντο να παίρνει τη δεύτερη pole position για φέτος.

Δίπλα του, αύριο, θα ξεκινήσει ο teammate του, Μαξ Φερστάπεν, ενώ πίσω του ακριβώς στο grid, στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Λούις Χάμιλτον. Τονίζουμε πως, ο Φερστάπεν έχασε την πρώτη pole position της καριέρας του, που θα τον έκανε μάλιστα και τον νεότερο κάτοχο στην ιστορία της Formula 1, για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.
 

Από εκεί και πέρα, στην τέταρτη θέση του grid θα ξεκινήσει αύριο ο έταιρος διεκδικητής του τίτλου, Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ στην πίσω σειρά σε πέμπτη και έκτη θέση θα βρεθούν οι Βάλτερι Μπότας και Κίμι Ράικονεν, αντίστοιχα.

Αναφορικά με την εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών και τη ζώνη αποκλεισμού, στο Q2 δεν πέρασαν οι Ρομάν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν με Haas, οι Λανς Στρόλ και Σεργκέι Σιρότκιν με Williams και ο Στόφελ Βανντούρν με McLaren-Renault, ενώ στο επόμενο σκέλος δεν τα κατάφεραν οι Βρέντον Χάρτλει και Πιέρ Γκασλί με Toro Rosso, οι Εστεμπάν Οκόν και Σέρχιο Πέρεθ με Force India και ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren-Renault.

Η δράση μεταφέρεται αύριο το βράδυ στις 21:10 ώρα Ελλάδος στην πίστα Hermanos Rodriguez του Μεξικό. Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε το γύρο που χάρισε στον Ντάνι την πολυπόθητη pole position και παρακάτω τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών.
 

Hyundai
OPEL