GP Monaco: Ανατροπή πριν την εκκίνηση & νίκη για Verstappen

2.981 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2021)

Το φετινό Grand Prix στο Monte Carlo σχεδόν κρίθηκε πριν ξεκινήσει, με τον poleman, Leclerc, να απουσιάζει από την εκκίνηση και τον Max Verstappen να παίρνει τη νίκη και την πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Το χθεσινό ατύχημα του Charles Leclerc στα τελευταία δευτερόλεπτα των κατατακτήριων δοκιμών έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο φετινό GP Monaco, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις των μηχανικών της Ferrari για την ετοιμότητα του μονοθεσίου, ένα πρόβλημα στο ημιαξόνιο τον έβγαλε εκτός αγώνα και άφησε την πρώτη θέση του grid άδεια.

Σε μια... διαφορετική από τις άλλες εκκίνηση, λοιπόν, ο Max Verstappen εκκίνησε ουσιαστικά πρώτος από τη δεύτερη θέση του grid και πήρε από την αρχή τα ηνία. Από εκεί και πέρα, όλα ήταν θέμα σωστής διαχείρισης των ελαστικών και μεγάλης προσοχής για να μην κάνει κάποιο λάθος που θα του κόστιζε το χρυσό. Και όλα τα έκανε σωστά ο Ολλανδός κερδίζοντας με ένα σμπάρο, δυο τριγόνια, αφού ανέβηκε πρώτος στο πόντιουμ του πριγκιπάτου για πρώτη φορά στην καριέρα του, σημειώνοντας την 12η νίκη στην F1, ενώ παράλληλα μπήγε για πρώτη φορά στην ψηλότερη θέση της βαθμολογίας στο οδηγών.

Μεγάλος άτυχος του αγώνας ο Valtteri Bottas που στον 31ο γύρο μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών και ο μπροστά δεξιός τροχός δεν γινόταν να βγει, καθώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το μπουλόνι. Τελικά, εγκατέλειψε ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Αυτό το συμβάν άνοιξε το δρόμο στον Carlos Sainz να ανέβει στη δεύτερη θέση, ενώ το πόντιουμ του Monaco ολοκληρώθηκε με τον Lando Norris που κράτησε καλή άμυνα απέναντι στον τέταρτο Sergio Perez.

Μεγάλος «απών» και σήμερα, όπως και χθες στις κατατακτήριες δοκιμές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, που περιορίστηκε στην έβδομη θέση από την οποία και εκκίνησε δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά του για την απώλεια της πρωτοπορίας στην βαθμολογία από τον Verstappen. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει 1 βαθμό σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη του Grand Prix Monaco μετά τους 78 γύρους στην πίστα του Monte Carlo, αλλά και την βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών:

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Max Verstappen Red Bull Honda 105
2 Lewis Hamilton Mercedes 101
3 Lando Norris McLaren Mercedes 56
4 Valtteri Bottas Mercedes 47
5 Sergio Perez Red Bull Honda 44
6 Charles Leclerc Ferrari 40
7 Carlos Sainz Ferrari 38
8 Daniel Ricciardo McLaren Mercedes 24
9 Pierre Gasly AlphaTauri Honda 16
10 Esteban Ocon Alpine Renault 12
11 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes 10
12 Lance Stroll Aston Martin Mercedes 9
13 Fernando Alonso Alpine Renault 5
14 Yuki Tsunoda AlphaTauri Honda 2
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 1
16 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Ferrari 0
17 George Russell Williams Mercedes 0
18 Nicholas Latifi Williams Mercedes 0
19 Mick Schumacher Haas Ferrari 0
20 Nikita Mazepin Haas Ferrari 0

Hyundai
4green