GP Σιγκαπούρης: Leclerc παντός καιρού στην pole

GP Σιγκαπούρης: Leclerc παντός καιρού στην pole

3.573 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2022)

Ο Charles Leclerc πήρε την pole position στη Σιγκαπούρη σε μεικτές καιρικές συνθήκες, όντας μόλις 0,022 δλ. ταχύτερος από τον Sergio Perez. Στην τρίτη θέση ο Hamilton, ένατος ο Verstappen.

Συγκλονιστική μάχη για την pole σε μεικτές συνθήκες

Μέσα από μια εντυπωσιακή διαδικασία κατατακτηρίων δοκιμών, κυρίως λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στην πίστα Marina Bay Street Circuit στη Σιγκαπούρη, ο Charles Leclerc κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση του grid. Ο Μονεγάσκος πιλότος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:49.412, όντας μόλις 0,022 δλ. ταχύτερος από το δεύτερο Sergio Perez.

Αυτό που έκανε συγκλονιστικές τις μονομαχίες, με στόχο το πλασάρισμα στην καλύτερη θέση του grid, ήταν οι μεικτές συνθήκες που επικράτησαν και είχαν ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να τρέχουν με σλικ λάστιχα στο Q3 σε μισοβρεγμένη πίστα (σ.σ. στα Q1 και Q2 έγινε χρήση ενδιάμεσων ελαστικών). Έτσι, στην τελευταία περίοδο, οι πλαγιολισθήσεις και τα ανάποδα τιμόνια ήταν συχνό φαινόμενο, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τρίτος ο Hamilton, ένατος ο Verstappen

Συνεχίζοντας με τα της κατάταξης, ο Lewis Hamilton «έγραψε» τον τρίτο καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει αύριο πίσω από τη Scuderia Ferrari του Leclerc, ενώ δίπλα του στη δεύτερη σειρά θα βρεθεί η Ferrari του Carlos Sainz.

Η έκπληξη της διαδικασίας ήταν ο Max Verstappen, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια πριν κάνει τον τελευταίο του γύρο, που ίσως να τον έβαζε ψηλότερα στο grid, καθώς κλήθηκε στα pits από την ομάδα του. Αυτή η επιλογή της Red Bull έκανε τον Ολλανδό να μιλήσει στο ράδιο με την ομάδα του, με την επικοινωνία να χρειάζεται αρκετά «μπιπ» λόγω των λέξεων που χρησιμοποιήσε (σ.σ. όχι και άδικα). Όπως και να έχει ο ισχύων παγκόσμιος πρωταθλητής κατέληξε στην όγδοη θέση του grid.

Από την απόφαση της Red Bull να αποσύρει τον πρωταθλητή επωφελήθηκαν οι Fernando Alonso, Lando Norris και Pierre Gasly που κατέκτησαν την πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Θα καταφέρει άραγε ο Charles Leclerc να μετουσιώσει την 9η pole position της σεζόν σε νίκη; Θα τραβήξει κάποιον άσο από το μανίκι ο Verstappen ή μήπως πιστεύετε ότι η νίκη είναι υπόθεση άλλου πιλότου; Θα τα μάθουμε όλα, αύριο στο GP Σιγκαπούρης μετά από 61 γύρους που θα σημάνουν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές της Σιγκαπούρης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto