Garmin Vs TomTom: Ποιο είναι το καλύτερο GPS για πλοήγηση;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Garmin Vs TomTom: Ποιο είναι το καλύτερο GPS για πλοήγηση;

35.632 Επισκέψεις στο άρθρο

Στενοί δρόμοι, μονή κατεύθυνση, φανάρια, αδιέξοδα. Συχνά, η μετακίνηση μέσα στην πόλη θυμίζει... λαβύρινθο! Δοκιμάζουμε 4 συσκευές πλοήγησης των κορυφαίων Garmin και TomTom και απαντάμε: Ποιο είναι το καλύτερο navigation gadget;

Η αγορά των συσκευών πλοήγησης έχει αλλάξει αρκετά από το 1989, όταν και δημιουργήθηκε το πρώτο φορητό gadget από την Bosch με την ονομασία «TravelPilot». Εκείνη η συσκευή χρησιμοποιούσε μία ενσωματωμένη στο εσωτερικό της πυξίδα και διάφορους αισθητήρες για να δίνει οδηγίες πλοήγησης. Όπως είναι λογικό, με την πάροδο των χρόνων οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά των συστημάτων πλοήγησης άλλαξαν πολύ συγκριτικά με το παρελθόν. Πιο πρόσφατα, θυμόμαστε την εταιρεία «United Navigation», η οποία στην Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία) κυριαρχούσε. Το φινάλε της ήταν άδοξο, μιας και το 2017 δήλωσε πτώχευση και έκτοτε έπαψαν να κυκλοφορούν μάρκες όπως οι «Becker» και «Falk».

Η διαισθητική λειτουργία χρήσης είναι σημαντικό κριτήριο για την τελική αξιολόγηση του προϊόντος.

Η διαισθητική λειτουργία χρήσης είναι σημαντικό κριτήριο για την τελική αξιολόγηση του προϊόντος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η παραπάνω εξέλιξη βέβαια, δεν άλλαξε καθόλου τις ανάγκες των οδηγών. Το GPS αποτελεί αγαπημένο, αλλά και απαραίτητο gadget για κάθε αυτοκίνητο, το οποίο αρκετοί μπορούν να προμηθευτούν σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Λόγω αναγκαιότητας και δημοφιλίας, ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι έντονος, με δύο κορυφαίους παρόχους να διεκδικούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πωλήσεις. Συσκευές από τις Garmin και TomTom, λοιπόν, κοντράρονται με smartphones, applications και συστήματα infotainment που περιλαμβάνουν δυνατότητα πλοήγησης. 

Garmin: Η αγορά που της άλλαξε το status και την έφερε στην κορυφή

Η αμερικανική μάρκα Garmin δημιούργησε το 1998 το πρώτο Street Pilot σύστημα πλοήγησης για ένα αυτοκίνητο. Μία επταετία αργότερα, το 2005, έφτιαξε την πρώτη μικρομεσαία συσκευή πλοήγησης με ονομασία «nüvi», η οποία μπορούσε να εξοπλίσει ένα αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, η μεγάλη αύξηση στην δημοτικότητά της ήρθε το καλοκαίρι του 2011, όταν και αγόρασε τα δικαιώματα της γερμανικής εταιρείας Navigon. Εκτός από τις ανάγκες ενός αυτοκινήτου, η Garmin παρέχει δυνατότητες πλοήγησης στους χώρους ναυτιλίας και αεροπορίας, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στην υπαίθρια ή εντός γυμναστηρίου άσκηση.

TomTom: Από ολλανδική start-up σε «παίκτη» παγκόσμιας εμβέλειας

Η πρώτη φορητή συσκευή πλοήγησης για αυτοκίνητα από την TomTom δημιουργήθηκε το 2001. Μετά από μία 20ετία, πρόκειται για μία φίρμα που θεωρείται ηγέτης στην αγορά. Εκτός από τα φορητά gadget, η ολλανδική εταιρεία προσφέρει, μεταξύ άλλων, εφαρμογές για smartphone, ρολόγια γυμναστικής με GPS, διαγνωστικά εργαλεία OBD2 ή action cameras (Bandit).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto