2 φωτογραφίες »

H Hyundai παρουσίασε το Ioniq Concept Cabin.

«Γεύση» από τις καμπίνες των ηλεκτρικών Hyundai

2.071 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2020)

Τις ανέσεις που θα λαμβάνουν οι επιβάτες κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους στο εσωτερικό των ηλεκτρικών οχημάτων έδειξε η Hyundai, παρουσιάζοντας το Ioniq Concept Cabin.

Το νέο έργο της κορεατικής μάρκας πρόκειται ουσιαστικά για μία προεπισκόπηση της καμπίνας των μελλοντικών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της, όπου οι επιβάτες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους θα μπορούν να λαμβάνουν εξειδικευμένες ανέσεις. Η καμπίνα Ioniq Concept κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την LG Electronics και περιλαμβάνει μια ευέλικτη οθόνη OLED 77 ιντσών που κατεβαίνει από την οροφή, ενώ ο ήχος προέρχεται από ηχεία που είναι ενσωματωμένα στο προσκέφαλα. Η μάρκα σημειώνει πως η εν λόγω οθόνη επιτρέπει σε δύο άτομα να απολαμβάνουν ταυτόχρονα διαφορετικό περιεχόμενο.
 
Η υπερσύχρονη καμπίνα της Hyundai περιλαμβάνει ένα ρομπότ καθαρισμού δαπέδων με φώτα UV LED που διασφαλίζουν ότι η καμπίνα διατηρείται καθαρή και απολυμασμένη. Παράλληλα στο δελτίο τύπου επισημαίνεται πως η καμπίνα Ioniq διαθέτει επίσης τις τεχνολογίες «Clothing Care» και ένα «Shoes Butler», οι οποίες προφανώς φροντίζουν για τα ρούχα και τα παπούτσια των επιβατών χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται με ποιον ακριβώς τρόπο.
 
Από κει και πέρα η Hyundai λέει ότι το επερχόμενο Ioniq 5, ένα από τα νέας της αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, θα διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με κάποια από αυτά του Ioniq Concept Cabin. Να πούμε πως το Ioniq 5 θα έχει τη μορφή ενός crossover μεσαίου μεγέθους και βασίζεται στο 45 EV Concept της αυτοκινητοβιομηχανίας που παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
 
Το 2022, η γκάμα των Ioniq (δηλαδή των ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai) θα μεγαλώσει με την έλευση του σεντάν 6, ενώ δύο χρόνια αργότερα, είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει και ένα μεγάλο SUV με το όνομα Ioniq 7.

Hyundai
SEAT