Το πρώτο δημόσιο μήνυμα μετά τη σύλληψη του από τις ιαπωνικές αστυνομικές αρχές έστειλε ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn.

Ghosn: «Είμαι αθώος και θύμα συνομωσίας» (+vid)

1.677 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2019)

Το πρώτο δημόσιο μήνυμα μετά τη σύλληψη του από τις ιαπωνικές αστυνομικές αρχές έστειλε ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, μιλώντας σε ένα βίντεο διάρκειας επτά λεπτών.

Το μήνυμα αυτό βιντεοσκοπήθηκε μία ήμερα πριν ο πρώην CEO συλληφθεί εκ νέου στις 4 Απριλίου και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους ρεπόρτερ του Τόκυο, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά το θέμα από την αρχή του. Όπως ήταν φυσικό λίγο αργότερα αναρτήθηκε και σε διάφορους ιστότοπους του διαδικτύου.
 
Στα βασικότερα σημεία της ομιλίας του ο Carlos Ghosn χωρίς να κατονομάσει κανέναν, αναφέρει πως το όλο θέμα πρόκειται για μία οργανωμένη συνομωσία πρώην συναδέλφων του για να τον ρίξουν από τη θέση του. Παράλληλα υποστήριξε πως «Είμαι αθώος από όλες τις κατηγορίες που έχουν ασκηθεί εναντίον μου».
 
Επιπλέον ισχυρίζεται πως ένας από τους λόγους που οργανώθηκε το σχέδιο «αποκαθήλωσής» του είναι από τις ανησυχίες που υπήρξαν από άλλα στελέχη ότι η σχέση της Renault και της Nissan όδευε σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο, κάτι το οποίο θα απειλούσε τις θέσεις κάποιων στελεχών και τη μάρκα. Συγκεκριμένα είπε: «Υπήρχε φόβος ότι το επόμενο βήμα της συμμαχίας και η μετάβαση προς μια πιθανή συγχώνευση, θα απειλούσε ορισμένους ανθρώπους ή τελικά θα απειλούσε την αυτονομία της Nissan».
 
Τέλος ο Ghosn, κάνει λόγο για ένα βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε εναντίον του, εμφανίζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που πάντα ενήργησε προς το συμφέρον της Nissan, τονίζοντας κατηγορηματικά πως ποτέ δεν απειλήθηκε η αυτονομία της ιαπωνικής φίρμας.  
 
Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι νυν διοικούντες τη Nissan στο βίντεο του Ghosn, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda