Ghosn: «Η Nissan έχει γίνει βαρετή και μέτρια»

2.413 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2021)

O Carlos Ghosn, αφού πρώτα διέφυγε παράνομα από την Ιαπωνία για να μην δικαστεί για τις απάτες που έκανε όσο ήταν CEO της Nissan, τώρα ρίχνει τα βέλη του προς την εταιρεία.

Δριμεία κριτική στη Nissan άσκησε ο πρώην πρόεδρος και CEO της ιαπωνικής φίρμας Carlos Ghosn σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή μέσα με αφορμή το βιβλίο του με όνομα Broken Alliances. O Ghosn σημείωσε πως πολλοί άνθρωποι της Nissan ήταν αντίθετοι στην ιδέα να συνεργαστούν στενότερα η Renault, η Nissan και η Mitsubishi και ότι αντίθετα, ήθελαν περισσότερη αυτονομία. Από την στιγμή που έφυγε από το πόστο του, ο Ghosn δήλωσε πως τα πράγματα για την Nissan γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα: «H Nissan γύρισε πίσω στο 1999, δυστυχώς, μετά από 19 χρόνια δουλειάς, και έγινε μια βαρετή και μέτρια εταιρεία που θα αδυνατεί να βρει την θέση της στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χτίζαμε ένα σύστημα στο οποίο η εταιρεία θα ήταν μέρος κάτι εντελώς καινούριου με πολλές τεχνολογικές καινοτομίες». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «H ιαπωνική κυβέρνηση και κάποια στελέχη της Nissan πίστευαν πως δεν θα τηρηθεί η συμφωνία με τους Γάλλους» και ότι «η γαλλική κυβέρνηση δρούσε με σκοπό να έχει αυτή τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις της Συμμαχίας».

Ο Ghosn αναφέρθηκε και στην κινηματογραφική απόδρασή του, λέγοντας πως ήταν τόσο απεγνωσμένος μετά την συμπεριφορά των δικαστών όσο κρατούνταν στην Ιαπωνία που δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Ghosn βέβαια άφησε πίσω του τον στενό του συνεργάτη Greg Kelly που αυτή την στιγμή κατηγορείται από τη Nissan για οικονομικές απάτες. «O Kelly είναι ακόμα στην Iαπωνία ως όμηρος του συστήματος με αστείες κατηγορίες. Περιμένει την απόφαση  των δικαστών το Μάρτιο του 2022, δηλαδή τρία χρόνια μετά την σύλληψή του».
  Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
OPEL