Γιατί όλα τα ονόματα των Lotus ξεκινούν από το γράμμα «Ε»;

3.858 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2021)

Elise, Exige, Evora, Evija και τώρα Εmira. Το γράμμα «E» στην αρχή μόνο τυχαίο δεν είναι, εσείς γνωρίζετε γιατί το κάνει αυτό;

Η Lotus διατηρεί εδώ και δεκαετίες μια συγκεκριμένη πολιτική για την ονομασία των μοντέλων της, η οποία είναι πολύ απλή και έχει τις ρίζες της στον τρόπο σκέψης του Colin Chapman, ιδρυτή της Lotus, για την ονοματοδοσία των αυτοκινήτων.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Chapman ονόμασε το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε Mark I, υιοθετώντας δηλαδή λατινικούς αριθμούς. Τα επόμενα μοντέλα της βρετανικής φίρμας ονομάστηκαν με τον ίδιο τρόπο (II,III, IV κτλ) μέχρι που ήρθε η ώρα να κατασκευαστεί το Mark XI, το ενδέκατο μοντέλο της φίρμας.

Επειδή οι εφημερίδες της εποχής ωστόσο προτιμούσαν να το καλούν απλά Lotus XI, ο Chapman αποφάσισε να καταργήσει τον τρόπο αυτό ονομασίας, αλλά επειδή δεν ήθελε να του δώσει τον αριθμό 11, αποφάσισε να το ονομάζει Eleven. Έτσι, από εκείνη την στιγμή μέχρι και σήμερα, όλα τα ονόματα των μοντέλων της φίρμας ξεκινούν από το γράμμα «E» .Έτσι, είχαμε τις Εlise, Exige, Evora και Eviha

Αύριο, η Lotus θα παρουσιάσει το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης πριν η μάρκα μπει και αυτή στο μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης. Ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το κινητήριο σύνολο που θα έχει η Emira δεν υπάρχουν, ωστόσο το πιθανότερο είναι να δούμε τον V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων της Toyota που έχει δώσει ζωή και σε άλλα μοντέλα της Lotus. Πιθανό είναι επίσης να δούμε ένα turbo τετρακύλινδρο 2λίτρο μοτέρ κάποιας άλλης εταιρείας.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

home pro
test center