Γιατί το κινητό ζεσταίνεται στην κονσόλα του αυτοκινήτου;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Γιατί το κινητό ζεσταίνεται στην κονσόλα του αυτοκινήτου;

2.225 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2023)

Σου έχει τύχει ποτέ, να πιάνεις το κινητό που το `χεις ακουμπισμένο στη βάση του αυτοκινήτου, αυτό να είναι ζεστό; Τι φταίει;

Συμβαίνει σε πολλά καινούργια. Ποιος ο λόγος;

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια καλπάζει. Σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απότι ένας ολόκληρος υπολογιστής πριν από 10 χρόνια. Προφανώς αυτή η τεχνολογική μανία έχει μπει για τα καλά και στα αυτοκίνητα. Οθόνες στο ταμπλό, οθόνες αντί πίνακα οργάνων, δεκάδες αισθητήρες και κάμερες και γενικότερα ένας μικρός τεχνολογικός… χαμός περιμένει τον οδηγό σε ένα σύγχρονο αμάξι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όταν το κινητό γίνεται… ένα με το αυτοκίνητο

Πλέον τα αυτοκίνητα μπορούν να «ενώνονται» με το κινητό μας τηλέφωνο, μοιράζοντας πολλές από τις λειτουργείες τους με την οθόνη στο ταμπλό. Και δεν μιλάμε μόνο για την ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth για να μιλάμε ή να ακούμε μουσική από το κινητό στο αμάξι, αλλά ακόμα και για τον αντικατοπτρισμό του κινητού στην οθόνη του infotainment (μέσω Android Auto & Apple CarPlay), που γίνεται είτε με καλώδιο είτε ασύρματα.

Εκτός όμως από την ασύρματη «επικοινωνία» κινητού-αυτοκινήτου, υπάρχει πλέον στις καμπίνες πολλών μοντέλων μια ακόμα ασύρματη λειτουργία.

Το βάζεις στη βάση και ζεσταίνεται. Υπάρχει λόγος!

Σε πολλά σύγχρονα μοντέλα και ειδικότερα στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού, μπορείς να φορτίσεις ασύρματα το κινητό σου. Απλά το ακουμπάς στην κλασική θήκη της κονσόλας και αυτό… φορτίζει.

Μπορεί η φόρτιση να μην είναι τόσο γρήγορη όσο με το κλασικό καλώδιο, ωστόσο, σε ρυθμούς καθημερινότητας ή ακόμα καλύτερα ταξιδιού, έχεις πάντα φορτισμένο το κινητό σου, χωρίς το άγχος μην φτάσεις στο ραντεβού ή στον προορισμό της εκδρομής σου, με το κινητό στο 10%. Και μην ξεχνάμε ότι όλες οι λειτουργείες ανάμεσα στο κινητό και το αυτοκίνητο που αναφέραμε πριν (κλήσεις, χρήση GPS, αναπαραγωγή μουσικής κλπ.) καταναλώνουν αρκετά γρήγορα την μπαταρία του κινητού.

Μάλιστα, εφόσον η φόρτιση είναι αργή, η καταπόνηση της μπαταρίας του κινητού είναι μικρή, ίσως μικρότερη απότι φορτίζοντάς το με έναν fast charger. Ωστόσο, όπως είναι λογικό η ασύρματη φόρτιση (όπως κάθε φόρτιση) δημιουργεί θερμότητα (η οποία προέρχεται κυρίως από την επιφάνεια φόρτισης), για το λόγο αυτό και για να μην γλιστράει το κινητό, οι επιφάνειες αυτές έχουν μια λαστιχένια επένδυση. Καλό είναι βέβαια, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η καμπίνα βράζει από τον καυτό ήλιο, να ελέγχουμε κάθε τόσο μήπως «παραζεσταίνεται» το κινητό όσο φορτίζει, ειδικότερα αν το βλέπει ο ήλιος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel