2 φωτογραφίες »

Το υβριδικό Touareg R.

Γίνεται ηλεκτρικό το τμήμα «R» της VW;

1.814 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2020)

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας δήλωσε πως τα R μοντέλα θα υιοθετήσουν ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα στο μέλλον, συνεχίζοντας να έχουν παράλληλα υψηλές επιδόσεις.


H Volkswagen είναι μια από τις μάρκες που έχουν επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και, σύμφωνα με όσα διαρρέονται το τελευταίο διάστημα, θέλει να μετατρέψει και το τμήμα «R» σε πλήρως ηλεκτρικό.

Ο Jurgen Stackman, υψηλόβαθμο στέλεχος του VW Group, δήλωσε στο Top Gear ότι τα «R» μοντέλα της φίρμας δεν θα είναι μόνο συναρπαστικά αλλά θα εξοπλίζονται με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Συγκεκριμένα είπε: «To μέλλον των R χρειάζεται να είναι και θα είναι ηλεκτρικό. Ακόμα δουλεύουμε πάνω σε αυτό που αρχίσαμε δυόμιση χρόνια πριν αλλά όσο προχωράμε, όλα θα γίνουν ηλεκτρικά».

Ο εξηλεκτρισμός των R μοντέλων έχει ήδη αρχίσει. Το VW Touareg R έκανε πρόσφατα ντεμπούτο με ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο αποτελούμενο από έναν V6 3λιτρο μοτέρ, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία 14,1 kWh ενώ το αγωνιστικό ID.R δίνει τις δικές του πινελιές στο εγχείρημα αυτό της μάρκας.

Οι φίλοι των βενζινοκίνητων αυτοκίνητων υψηλών επιδόσεων πάντως θα μπορούν ακόμα να απολαύσουν το Golf R χωρίς κάποιο ηλεκτρικό μοτέρ καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η κορυφαία έκδοση του γερμανικού hatchback θα εξοπλίζεται με τον γνωστό 2λιτρο κινητήρα και το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας.

SPRING SEAT
NISSAN