Γίνονται υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά;

6.399 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2020)

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται το υπουργείο Μεταφορών μετά τα όσα έγιναν στο εθνικό δίκτυο της χώρας κατά την διάρκεια του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας.

Tην υποχρεωτική χρήση χειμερινών ελαστικών εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε στην Βουλή ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ύστερα από ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή.

Ο υπουργός στην απάντησή του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση χειμερινών ελαστικών στην Ελλάδα λέγοντας συγκεκριμένα: «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Βαλκάνια που τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες και όχι χιονολάστιχα».

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΛΕΑ με την κα. Πιπιλή να αναφέρει: «Σε όσους Ελληναράδες επιμένουν να οδηγούν στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), πρέπει να υπάρξουν εξοντωτικά πρόστιμα . Και η επιτυχία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου εκεί οφείλεται στο φόβο του προστίμου».

Tέλος, ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα γίνει αναπροσαρμογή προστίμων για συγκεκριμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ιδιαίτερα για ζητήματα παρακώλησης της κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.
 

NEO TRAFIC
moto