Γυναίκα-αράχνη τρόλαρε ληστές

6.020 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2020)

Κακοποιοί έκλεψαν το Tesla Model 3 μιας γυναίκας αλλά αυτή τους πήρε στο κατόπι και αφού τους τρόλαρε, τους ανάγκασε να αφήσουν το αμάξι της και να τρέξουν για να διαφύγουν. Ποιο ήταν το μυστικό της;

Ένας από τους λόγους που η Tesla καταφέρνει να τραβά τα βλέμματα πάνω της είναι η ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων που όμοια τους δεν έχει καμία άλλη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Ένα από αυτά είναι το «Sentry Mode» σύστημα ασφαλείας που μπορεί να λειτουργήσει ως ο κρυπτονίτης των απανταχού κλεφτών.

Το σύστημα αυτό μπορεί να ανιχνεύει τις κινήσεις που γίνονται γύρω από το αυτοκίνητο χάρη στις κάμερες που φέρει πάνω του το αυτοκίνητο και να καταγράφει τυχόν ύποπτες κινήσεις. Επίσης, ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη στέλνοντας ειδοποιήσεις στο κινητό του πως ο συναγερμός έχει ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που οι κλέφτες καταφέρουν να μπουν μέσα στην καμπίνα, όπως ακριβώς συνέβη σε μια γυναίκα με το όνομα Annabelle και το Tesla Model 3 που έχει.

Η Annabelle ειδοποιήθηκε από το αυτοκίνητό της ότι διαρρήκτες κατάφεραν να το κλέψουν αλλά αυτή, εκτός από το ο,τι μπορούσε να δει ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στο αυτοκίνητο σε ζωντανή μετάδοση, ήταν σε θέση να βρίσκει ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκεται το αμάξι της κάθε στιγμή.

Η ίδια δήλωσε: «Eίδα ότι το αυτοκίνητο ήταν λίγο πιο μακριά και για αυτό μπήκε σε ένα άλλο αυτοκίνητο και ουσιαστικά τους ακολούθησα όπου και εάν πήγαιναν καλώντας παράλληλα την Αστυνομία. Επίσης, μπορούσα να μειώσω την ταχύτητα του αυτοκινήτου μου ή να κάνω άλλα πράγματα όπως να κατεβάσω τα παράθυρά του, να το βάλω να κορνάρει και άλλα πράγματα ενώ το οδηγούσαν οι κλέφτες».

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ληστές δεν μπορούσαν να ξεφύγουν. Η Annabelle μετά από λίγο τους έστειλε μήνυμα στην οθόνη του Tesla πως παρακολουθούνται και ότι έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι Αρχές. Οι κλέφτες έκαναν μετά από λίγο στην άκρη και εξαφανίστηκαν. Δυστυχώς για αυτούς, ένας άφησε το δίπλωμα οδήγησης μέσα στο αυτοκίνητο με συνέπεια οι Αρχές να συλλάβουν αυτόν και τους συνεργούς του την ίδια μέρα…
 

NEO TRAFIC
skoda