Αυτοκίνητο το 1986 είχε οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτοκίνητο το 1986 είχε οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων

15.950 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2021)

Την ώρα που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας, η αμερικανική Buick έχει να καυχιέται πως πρόσφερε κάτι ανάλογο στο Riviera από το 1986!

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων σήμερα διαθέτει μία οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του οδηγού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, άλλες φορές ως στάνταρ και άλλες προαιρετικά, υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Για όσους νομίζουν πως αυτές οι τεχνολογίες είναι κάτι που έχουμε δει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία 10 χρόνια θα πρέπει να ξέρουν πως η ιστορία τους χρονολογείται πολύ πιο πίσω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Buick Riviera το 1986 έκανε την αρχή

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής εξοπλισμένο με οθόνη αφής ήταν η Buick Riviera του 1986. Προφανώς κανείς δεν περιμένει να δει ανάλογα συστήματα με τα σημερινά σε ένα μοντέλο πριν από 35 χρόνια, ωστόσο όπως θα παρατηρήσετε και εσείς η Buick Riviera ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

Οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων 

Μία μικρή οθόνη 3 ? 4 ίντσες που στη συνέχεια βρέθηκε και στην Buick Reatta συνεργάζονταν με μικρά μπουτόν που είχαν το ρόλο του «μενού» και από κει και πέρα πατώντας πάνω στην οθόνη μπορούσε κάποιος να ρυθμίσει την θερμοκρασία για τον κλιματισμό, τις ρυθμίσεις του ραδιοφώνου. Παράλληλα ο οδηγός μπορούσε να ενημερωθεί και για άλλες πληροφορίες όπως για παράδειγμα ακόμα την στάθμη του καυσίμου. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον μακρόστενο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι.

Δεν προχώρησε 

Παρ 'όλα αυτά, ενώ το σύστημα Graphic Control Center της Buick όπως ονομάστηκε ήταν μπροστά από την εποχή του, δεν έγινε ιδιαίτερα δεκτό μεταξύ των πελατών και τελικά εγκαταλείφθηκε το 1990.

Πολύ μπροστά από την εποχή του!
- Μοντέλο της Buick από το 1986 είχε συστήματα που βρίσκουμε στα σημερινά αυτοκίνητα.
- Οθόνη αφής και ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελούσαν το Graphic Control Center.
- Εγκαταλείφθηκε το 1990.
Γιατί δεν προχώρησε τότε αυτή η τεχνολογία για την οποία σήμερα οι εταιρείες έχουν ρίξει μπόλικες εργατοώρες στην εξέλιξή της;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

test center
fiat