Το πρωτότυπο CXperience.

H Citroen παινεύει τον συνεχιστή του C5

2.767 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2020)

Μέσα στο πλάνο της Citroen παραμένει η κατασκευή ενός νέου μοντέλου που θα έρθει για να πάρει τη σκυτάλη από το παρελθοντικό C5.


Μπορεί το C5, το οποίο πωλήθηκε ως sedan και station wagon να είναι εκτός παραγωγής από το 2018, όμως η γαλλική φίρμα σκοπεύει και εργάζεται για να φέρει μία νέα πρόταση στην κατηγορία των μεσαίων. Την είδηση αυτή γνωστοποίησε ο διευθυντής προϊόντων και στρατηγικής της Citroen, Λόρενς Χάνσεν που ανέφερε πως ο αντικατάσταση του C5 αναπτύσσεται.
 
Το στέλεχος της μάρκας δεν θέλησε να γίνει περισσότερο αποκαλυπτικός υπογράμμισε όμως το εν λόγω αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία, ενώ ζήτησε από τους πελάτες και γενικά το κοινό να εμπιστευτούν την Citroen, καθώς το μοντέλο θα είναι υπέροχο.
 
Οι φήμες που έχουν υπάρξει αναφέρουν πως το νέο μεσαίο σεντάν είναι πιθανότατα να έχει τη βάση του στην αρχιτεκτονική EMP2 του PSA Group, η οποία υποστηρίζει τα μεσαία σεντάν Peugeot 508 και DS 9, καθώς και μεσαία SUV και crossover. Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.
 
Φυσικά το νέο μεσαίο σεντάν δε θα είναι το μοναδικό προϊόν που θα συστήσει στο κοινό το προσεχές διάστημα. Η Citroen αναμένεται να εξελίξει ένα ακόμα σεντάν, μεγάλο αυτή τη φορά που βασίζεται στο πρωτότυπο CXperience, ενώ το μίνι ηλεκτρικό Ami One θα μπει στην παραγωγή μέχρι το τέλος του 2020. Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε και το νέο C4 που θα κάνει και αυτό την εμφάνισή του, ενώ για την αγορά της Κίνας αναμένεται το C3 L.

peugeot
skoda