H Έκθεση της Φρανκφούρτης πάει Μόναχο!

1.804 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2020)

Στο Μόναχο θα μεταφερθεί η Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2021, αφού η πόλη της Βαυαρίας προτιμήθηκε αντί του Βερολίνου και του Αμβούργου.


Η Γερμανική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανίας (Verband der Automobilindustrie) ανακοίνωσε πως η Έκθεση Αυτοκινήτου που φιλοξενούταν τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Φρανκφούρτης θα μεταφερθεί, από το 2021, στο Μόναχο.

Η Verband der Automobilindustrie δήλωσε πως το Μόναχο επιλέχτηκε γιατί προσέφερε «ελκυστικές τοποθεσίες για την πραγματοποίηση της Έκθεσης, υψηλής ποιότητες υποδομές μεταφοράς και άψογη τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων». Φυσικά, το γεγονός ότι τα κεντρικά γραφεία της BMW βρίσκονται στην ίδια πόλη και ότι αυτά της Audi είναι επίσης σε απόσταση αναπνοής στο Ingolstadt ίσως έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Η VDA είχε να επιλέξει ανάμεσα στο Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα: «Oι τρεις πόλεις παρουσίασαν ελκυστικά πλάνα για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η Έκθεση. Ήταν μια δύσκολη επιλογή, πρέπει να ευχαριστήσω τους φιναλίστ». Στόχος της Έκθεσης είναι να μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από μια Διεθνής Έκθεση καθώς σκοπεύει να δώσει έμφαση στην παρουσίαση νέων έξυπνων ιδεών κινητικότητας και συνδεσιμότητας.

Η Έκθεση της Φρανκφούρτης εμφάνιζε τα τελευταία χρόνια πτωτική τάση όσον αφορά στη προσέλευση του κόσμου. Το 2015 είχαν προσέλθει σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες αλλά ο αριθμός μειώθηκε σταδιακά έως και τις 550.000 το 2019.
 

Toyota
moto