3 φωτογραφίες »

Η Ford Mustang Mach 1 προσγειώνεται στην Ευρώπη

2.923 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2021)

Η αγωνιστικών προδιαγραφών Mustang Mach 1 διαθέτει επεμβάσεις που κάνουν το μοντέλο πιο αεροδυναμικό και πιο αποδοτικό μέσα στην πίστα και αποτελεί την πιο γρήγορη έκδοση της Mustang που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ευρώπη.

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας Ford Mustang Mach 1 – της έκδοσης της εμβληματικής Mustang με τον πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό για χρήση σε πίστα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ευρώπη – είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως ανακοινώνει σήμερα η Ford. Αναβαθμίζοντας τις καυτές επιδόσεις του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο με έναν ειδικά ρυθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων που αποδίδει 460 ίππους και μοναδικά χαρακτηριστικά στο σύστημα μετάδοσης, η Mustang Mach 1 προσφέρει επίσης μοναδικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και νέα συστήματα ψύξης που αυξάνουν τόσο την ευελιξία όσο και τη σταθερότητα σε απόδοση στην πίστα. Η Mustang Mach 1 έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,4 δευτ. και προσφέρει αυξημένη κάθετη πίεση κατά 22% σε σύγκριση με την Mustang GT εξασφαλίζοντας έτσι βελτιωμένο κράτημα στις στροφές και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. 


Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι διαμορφωμένη για να ελέγχει τη βύθιση και την ανύψωση στην έντονη επιτάχυνση και το φρενάρισμα

Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι διαμορφωμένη για να ελέγχει τη βύθιση και την ανύψωση στην έντονη επιτάχυνση και το φρενάρισμα


Ειδικά τροποποιημένος για να κάνει την εμπειρία οδήγησης της Mustang πιο συναρπαστική από ποτέ τόσο στην πίστα όσο και στο δρόμο, ο αλουμινένιος V8 κινητήρας της Mustang Mach 1 συνδυάζει χαρακτηριστικά όπως το σύστημα Open Air Induction System, μία πολλαπλή εισαγωγής και πεταλούδες 87 mm σε συνδυασμό με έμμεσο και άμεσο ψεκασμό χαμηλής και υψηλής πίεσης του καυσίμου αντίστοιχα, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 460 ίππων στις 7.250 σ.α.λ. και ροπή 529 Nm στις 4.900 σ.α.λ. Οι αγοραστές της Mustang Mach 1 μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο χειροκίνητο, 6-τάχυτο κιβώτιο TREMEC που προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε Mustang παραγωγής ή το προηγμένο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford, με αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και μοναδικές για την περίσταση ρυθμίσεις.

Το στυλ του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες και αποτελεί σήμα κατατεθέν της θρυλικής Mustang Mach 1 από την πρώτη έκδοση του 1969. Ο σχεδιασμός της νέας γενιάς είναι έντονα επηρεασμένος από αεροδυναμικά χαρακτηριστικά όπως οι εμπρός γρίλιες, το εμπρός splitter, ο πίσω διαχύτης και η πίσω αεροτομή σε εντυπωσιακά high ή low-gloss black και Magnetic φινιρίσματα. Οι μοναδικές ζάντες των 19 ιντσών είναι βαμμένες σε low-gloss Dark Tarnish χρωματισμό.
 
Οι οκτώ τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί αμαξώματος / καπό και πλαϊνών λωρίδων περιλαμβάνουν το χρώμα Fighter Jet Grey με ρίγες Satin Black/Reflective Orange – με πορτοκαλί δαγκάνες φρένων – και το Grabber Yellow με ρίγες Satin Black/White. Την ίδια στιγμή τα λογότυπα Mach 1 εμφανίζονται στην απλίκα του πορτ-μπαγκάζ και στα εμπρός φτερά ανεξάρτητα από την επιλογή του χρώματος. Το σύστημα εξαγωγής Active Valve Performance της Mustang Mach 1 διαθέτει τετραπλές απολήξεις με διάμετρο 4,5 ιντσών, χαρίζοντας απαράμιλλο στυλ πέρα από μοναδικό ήχο.
 

ELASTIKA 2024
vw