Η Ford σου βρίσκει το κλεμμένο σου αυτοκίνητο!

Η Ford σου βρίσκει το κλεμμένο σου αυτοκίνητο!

2.493 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2021)

Μία νέα ολοκληρωμένη υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει ή να μετριάσει τον αντίκτυπο της κλοπής οχήματος προσφέρει στους πελάτες της η Ford.

Οι κλοπές των αυτοκινήτων είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που παραμένει σε ισχύ και στις μέρες μας και αυτός είναι ο λόγος που ώθησε τη Ford να πάρει την απόφαση και να προσφέρει μία νέα υπηρεσία στους πελάτες της, η οποία μεταξύ άλλων βοηθάει τα θύματα των κλοπών να βρίσκουν τα αυτοκίνητά τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Stolen Vehicle Services: Η «αστυνομία» της Ford

Η νέα αυτή υπηρεσία λέγεται Stolen Vehicle Services και λειτουργεί μέσω της εφαρμογής FordPass, παρέχοντας 24ωρη υποστήριξη στους χρήστες της, επτά ήμερες την εβδομάδα. Είναι βασισμένη στο προηγούμενο σύστημα ανίχνευσης Ford SecuriAlert, ωστόσο προσφέρει πρόσθετες λύσεις σε περίπτωση κλοπής του οχήματός τους.
 

Πως λειτουργεί

Πιο συγκεκριμένα μόλις από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου εντοπιστεί απόπειρα κλοπής, η εφαρμογή στέλνει μια ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη. Αμέσως μετά την ειδοποίηση που θα λάβει ο ιδιοκτήτης, με το πάτημα ενός κουμπιού, η εφαρμογή τον βοηθά να αναφέρει το γεγονός στην αστυνομία, ενώ παράλληλα αποθηκεύει όλα τα στοιχεία του οχήματος σε περίπτωση που χρειαστούν μελλοντικά.
 
Η εφαρμογή FordPass δίνει στη συνέχεια τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο Stolen Vehicle Services για να παράσχει τον αριθμό αναφοράς του συμβάντος και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Με τη σειρά του το τηλεφωνικό κέντρο Stolen Vehicle Services ενεργοποιεί από απόσταση τη λειτουργία «κλοπής», όπου ορισμένα χαρακτηριστικά του οχήματος που έχει κλαπεί απενεργοποιούνται με ασφαλή τρόπο, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικός ο εντοπισμός και η ανάκτηση του αυτοκινήτου από την αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί πως - και πάλι  μέσω της εφαρμογής FordPass - έχει προβλεφθεί η ακύρωση των ενεργειών της εφαρμογής σε περίπτωση ψευδούς συναγερμού.
 

Αρχικά στη Ford Mustang Mach-E GT

Επί του παρόντος, μόνο η Ford Mustang Mach-E GT είναι συμβατή με την υπηρεσία, αλλά σύντομα θα περάσει και σε άλλα μοντέλα. Η αρχική διάθεση περιορίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας για το 2021, με την ηπειρωτική Ευρώπη να αναμένεται να αποκτήσει το νέο σύστημα το 2022.
 
Κλείνοντας η Ford υπογραμμίζει πως από το 2009 έως και το 2018, περισσότερα από 500.000 οχήματα πέφτουν θύματα κλοπής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Stolen Vehicle Services: Η «αστυνομία» της Ford
- Όλα από το κινητό τηλέφωνο!
- Εφαρμογή σου στέλνει μήνυμα μόλις εντοπίσει απόπειρα κλοπής.
- Βοηθά τον ιδιοκτήτη να αναφέρει τάχιστα το συμβάν στην αστυνομία.
- Απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου.
Πόσο χρήσιμη θεωρείς μία τέτοια υπηρεσία τη στιγμή που οι κλοπές ΙΧ παραμένουν σε έξαρση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto