Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Η Jaguar για να μείνει στο «παιχνίδι» ανταγωνισμού των premium οχημάτων, δημιούργησε το πρώτο πολυτελές SUV της, το εικονιζόμενο C-X17 concept κι ετοιμάζεται να επενδύσει 59 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στην Αγγλία.

Η Jaguar θα λειτουργήσει ένα Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Κέντρο Καινοτομίας, με 5 τομείς δράσης: Κινητήρες, (υβριδικούς & ηλεκτρικούς), Συνδεσιμότητα, Αυτόνομα Οχήματα, Τετρακίνηση και Σχεδιασμός.

H Jaguar επενδύει στην καινοτομία

3.947 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/9/2013

Η Jaguar στην προσπάθειά της για περαιτέρω ανάπτυξη θα επενδύσει 59 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στην Αγγλία και θα ιδρύσει επίσης ένα Πανεπιστημιακό Κέντρο Καινοτομίας μέσα στο 2014.

 
Ο όμιλος της Jaguar καταβάλλει μια νέα προσπάθεια για να μείνει στο «παιχνίδι» ανταγωνισμού των premium οχημάτων, γι αυτό δημιούργησε το πρώτο πολυτελές SUV (C-X17 concept), ενώ έχει ανακοινώσει πολλά νέα μοντέλα, που θα βασίζονται σε αλουμινένια πλατφόρμα.

Γι αυτό λοιπόν ετοιμάζεται να επενδύσει 59 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της, που διατηρεί με την εταίρο της Land Rover στην κεντρική Αγγλία και να αυξήσει το προσωπικό της μονάδας παραγωγής.

Παράλληλα, από το φθινόπωρο του 2014 θα λειτουργήσει ένα Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Warwick στο Coventry της Αγγλίας και την υποστήριξη της φίρμας, προκειμένου φοιτητές, αλλά κι ερευνητικό προσωπικό να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες, σε θέματα αυτοκίνησης και εξοπλισμού των μοντέλων.

Μια τέτοια κίνηση δεν είναι ασυνήθιστη, καθώς κι ο ανταγωνισμός της Jaguar (βλέπε BMW και Mercedes) έχει πράξει παρόμοιες κινήσεις με αντίστοιχα Πανεπιστήμια κι Ερευνητικά Κέντρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπεύθυνος έρευνας και τεχνολογίας της αγγλικής φίρμας, Wolfgang Epple, επεσήμανε ότι τέτοια κέντρα όχι μόνο βοηθούν τις εταιρείες να εξελίξουν τα μοντέλα τους, αλλά παρέχουν μια νέα προοπτική γενικότερα στο χώρο της τεχνολογίας. Επίσης, πρόσθεσε ότι το εν λόγω κέντρο θα επικεντρωθεί σε πέντε βασικούς τομείς: Κινητήρες,
-συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και ηλεκτρικών-, Συνδεσιμότητα, Αυτόνομα Οχήματα, Τετρακίνηση και Σχεδιασμός. 

Tags: JAGUAR