Η Jeep αποκάλυψε μέσα και έξω το Wagoneer S!
5 Φωτογραφίες »

Η Jeep αποκάλυψε μέσα και έξω το Wagoneer S!

4.402 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2024)

- Πρώτες επίσημες εικόνες του Jeep Wagoneer S.
- Στυλάτη σχεδίαση που θυμίζει Range Rover Velar.
- Με τέσσερις οθόνες και χειριστήρια ευαίσθητα στο άγγιγμα.
- Με 600 άλογα.

Πρώτες επίσημες εικόνες του Jeep Wagoneer S

Οι διαρροές που έχουν υπάρξει κατά καιρούς μας έχουν αποκαλύψει το επερχόμενο ηλεκτρικό, Jeep Wagoneer S και ως επιβεβαίωση αυτών, η μάρκα προχώρησε πλέον επίσημα στην αποκάλυψη των πρώτων εικόνων του νέου της SUV. Με τέσσερις οθόνες στο ταμπλό και χειριστήρια ευαίσθητα στο άγγιγμα έρχεται εξοπλισμένο!

Στυλάτη σχεδίαση που θυμίζει Range Rover Velar

Ξεκινώντας με το εξωτερικό, το μοντέλο παραγωγής του Jeep Wagoneer S μοιάζει αρκετά με το ομώνυμο concept, το οποίο παρουσιάστηκε το 2022, θυμίζοντας εν πολλοίς το Range Rover Velar. Οι λεπτές φωτιζόμενες LED μπάρες μπροστά και πίσω, αλλά και η αεροτομή στο τέλος της οροφής είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά που... πέφτει το μάτι. Από κει και πέρα, η μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή και οι ζάντες 5+5 ακτινών είναι κάποια ακόμα από τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού SUV.

Με τέσσερις οθόνες και χειριστήρια ευαίσθητα στο άγγιγμα

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η... κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Το ταμπλό του Jeep Wagoneer S θα ενσωματώνει  έως και τέσσερις διαφορετικές οθόνες. Μία θα έχει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων, αυτή για το infotainment διαιρείται σε δύο τμήματα, ενώ υπάρχει και μία τρίτη οθόνη μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Τέλος, η τέταρτη οθόνη δεσπόζει κάτω από αυτή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και όπως φαίνεται χρησιμεύει για τις ρυθμίσεις του κλιματισμού. Μια νέα, μοναδική λεπτομέρεια είναι η LED λωρίδα φωτισμού που ακολουθεί τις κάτω καμπύλες του ταμπλό. Η κεντρική κονσόλα έχει αποτελέσει τη βάση του μπουτόν εκκίνησης/τερματισμού του κινητήρα, του επιλογέα ταχυτήτων, αλλά και αυτού των πέντε προφίλ οδήγησης. Παράλληλα, χρηστικές λύσεις όπως μία ποτηροθήκη δίνουν επίσης το παρών, ενώ δεν λείπει η αίσθηση πολυτέλειας, που αυξάνεται ακόμα περισσότερο μέσω της μαύρης δερμάτινης επένδυσης και φυσικά των κουμπιών που είναι ευαίσθητα στην άγγιγμα. Η Jeep έχει ανακοινώσει επίσης πως οι επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να εξοπλίσουν το νέο τους όχημα με ηχοσύστημα McIntosh, συνοδευόμενο από 19 ηχεία!

Βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Large

Μιλώντας για το σύστημα κίνησης, το νέο SUV θα είναι τετρακίνητο, θα αποδίδει έως 600 ίππους και θα φτάνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα. Πιθανότατα θα έχει ως βάση του την πλατφόρμα STLA Large, την οποία παρουσίασε η Stellantis. Τα οχήματα που θα βασιστούν στην STLA Large πλατφόρμα θα έχουν μήκος 4.650 έως 5.400 χλστ., μεταξόνιο 2.870-3.075 χλστ., πακέτα μπαταριών 85 έως 118 kWh και αυτονομία έως 800 χλμ. Σύμφωνα με τη φημολογία η αυτονομία του Jeep Wagoneer S θα ορίζεται περίπου στα 644 χλμ., ωστόσο αυτό μένει  να φανεί.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
ΜΟΤΟ