Stellantis: Λανσάρει 8 αυτοκίνητα βασισμένα στην STLA Large πλατφόρμα
5 Φωτογραφίες »

Stellantis: Λανσάρει 8 αυτοκίνητα βασισμένα στην STLA Large πλατφόρμα

2.381 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2024)

- Για τις Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati και άλλες μάρκες.
- Η STLA Large υποστηρίζει όλους τους κινητήρες.
- Πρώτο μοντέλο στην STLA Large το muscle car, Dodge Charger.
- Εξαιρετικές επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα!

Για τις Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati και άλλες μάρκες

Η Stellantis θα λανσάρει οκτώ νέα μοντέλα στην πλατφόρμα STLA Large. Η νέα πλατφόρμα του Ομίλου θα μπορεί να υποστηρίζει κινητήρες και διατάξεις συστήματος μετάδοσης κίνησης όλων των τύπων. Μέχρι το τέλος του 2026 θα έχουν αποκαλυφθεί και τα οκτώ αυτοκίνητα, από πολλές διαφορετικές μάρκες όπως οι Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati και άλλες.

Η STLA Large υποστηρίζει όλους τους κινητήρες

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Όμιλο τα οχήματα που θα βασιστούν στην STLA Large πλατφόρμα θα έχουν μήκος 4.650 έως 5.400 χλστ., μεταξόνιο 2.870-3.075 χλστ., πακέτα μπαταριών 85 έως 118 kWh και αυτονομία έως 800 χλμ. Σε πρώτο χρόνο η αρχιτεκτονική θα είναι 400 βόλτ, αλλά θα ακολουθήσει και μία δεύτερη 800 βολτ λίγο αργότερα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η STLA Large μπορεί να υποστηρίζει όλους τους τύπους των κινητήριων συνόλων (κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά και ηλεκτρικά), ενώ η Stellantis συμπληρώνει ότι μπορεί να ενσωματώσει κίνηση μπροστά, πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Πρώτο μοντέλο το muscle car, Dodge Charger

Μεταξύ άλλων η STLA Large προορίζεται για μεσαία και μεγάλα οχήματα υψηλών επιδόσεων, για τις μάρκες Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Maserati, και Jeep. Το πρώτο λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για το 2024 και κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά το αμερικανικό muscle car, Dodge Charger, που έρχεται ως ο αντικαταστάτης του Challenger. Γνωρίζουμε επίσης πως η ίδια πλατφόρμα θα είναι η βάση του Jeep Wagoneer S.

Εξαιρετικές επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα!

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, η Stellantis γνωστοποίησε πως η πλατφόρμα θα επιτρέπει εξαιρετικές επιδόσεις στα αυτοκίνητα τα οποία θα βασίζονται σε αυτή. Μάλιστα κάποια από αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν το σπρίντ 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα!

BRIDGESTONE VS GOODYEAR
test center