Η «Μήδεια» περιοδεύει

Η «Μήδεια» περιοδεύει

4.060 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2013)

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και 6 Ιουλίου, ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών Επιδαυρίων.

Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι οι θεατές που θα βρεθούν την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ή σε κάποιον από τους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδείας της «Μήδειας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καθόλου συμβατική παράσταση, σε παραγωγή του Θεάτρου Βασιλάκου.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης (Μήδεια), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ιάσων), Τάσος Νούσιας (Κρέων), Μάνος Βακούσης (Τροφός), Νικόλας Παπαγιάννης (Αγγελιαφόρος), Δημήτρης Παπανικολάου (Αιγέας), Νίκος Αναστασόπουλος (Παιδαγωγός).

περισσότερα στο www.aboutthessaloniki.gr
Toyota
moto