Η Porsche αναγκάζεται να «σκοτώσει» τη Macan στην ΕΕ λόγω χάκερς!

Η Porsche αναγκάζεται να «σκοτώσει» τη Macan στην ΕΕ λόγω χάκερς!

1.912 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2023)

- Σταματούν την άνοιξη του 2024 οι πωλήσεις της Porsche Macan στην ΕΕ.
- Το αυτοκίνητο είναι ευάλωτο στους χάκερς χωρίς ευθύνη της μάρκας.
- Η Macan είναι το best-seller της Porsche στην Ευρώπη.
- Κόβεται στα μέσα του 2024 και το Volkswagen e-Up.

Σταματούν την άνοιξη του 2024 οι πωλήσεις της Porsche Macan στην ΕΕ

Oι πωλήσεις της τρέχουσας Porsche Macan στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τερματιστούν την άνοιξη του 2024, καθώς το πολυτελές SUV αναπτύχθηκε πριν γίνουν γνωστές οι ακριβείς απαιτήσεις των κανονισμών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο! Την ώρα που αναμένουμε τη νέα ηλεκτρική γενιά του μοντέλου, η βενζινοκίνητη Macan κόβεται νωρίτερα του αναμενόμενου, αφού δεν συμφέρει την Porsche να προχωρήσει στην ενημέρωση του μοντέλου, που είναι ευάλωτο στους... χάκερς. Το ίδιο θα συμβεί και για το VW e-Up!

Το αυτοκίνητο είναι ευάλωτο στους χάκερς χωρίς ευθύνη της μάρκας.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε στέλεχος της εταιρείας παραχωρώντας δηλώσεις στην ιστοσελίδα Automotive News Europe. Οι πωλήσεις λοιπόν της τρέχουσας Porsche Macan στις χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης θα σταματήσουν την άνοιξη του 2024. Η κίνηση οφείλεται στο γεγονός ότι μετά την 1η Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αρχιτεκτονικές στα νέα οχήματα που είναι ταξινομημένα στην ΕΕ θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες για την προστασία του αυτοκινήτου από τους χάκερς. Η Macan αναπτύχθηκε πριν γίνουν γνωστές οι ακριβείς απαιτήσεις των κανονισμών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και πλέον θα ήταν πολύ δαπανηρό η ενημέρωση του SUV για να πληροί τους κανόνες, είπε ο εκπρόσωπος. ¶λλωστε, την ίδια στιγμή η Porsche ετοιμάζει την ηλεκτρική Macan, η οποία θα πωλείται κανονικά και στις χώρες της ΕΕ. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό μέσα στις χώρες αυτές είναι και η Ελλάδα.

Η Macan είναι το best-seller της Porsche στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση αυτή δεν είναι μικρής σημασίας για την Porsche, αφού η Macan ήταν το best-seller μοντέλο της στην Ευρώπη μέχρι τον Οκτώβριο, με πωλήσεις 19.799 μονάδων, πάνω από τις 16.485 πωλήσεις της Cayenne, σύμφωνα την Dataforce. Να τονίσουμε πως η Porsche θα συνεχίσει να κατασκευάζει τη Macan στο εργοστάσιό της στη Λειψία της Γερμανίας, όμως το μοντέλο θα εξάγεται σε αγορές εκτός ΕΕ.

Κόβεται στα μέσα του 2024 και το Volkswagen e-Up

Κλείνοντας, η Automotive News Europe αναφέρει ότι μεταξύ άλλων μοντέλων που πωλούνται στην Ευρώπη και επηρεάζονται από τους νέους κανόνες κυβερνοασφάλειας είναι το ηλεκτρικό Volkswagen e-Up. Ως αποτέλεσμα η VW θα διακόψει την παραγωγή του e-Up στα μέσα του 2024, επειδή η ενσωμάτωση μιας εντελώς νέας ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής θα ήταν πολύ δαπανηρή, όπως ισχύει και για την Porsche Macan.

SPRING CHECK MERCEDES
fiat