5 φωτογραφίες »

H εκατομμυριοστή μονάδα της Porsche Cayenne.

H Porsche έφτασε τις 1 εκατομμύριο Cayenne (+vid)

2.791 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2020)

Την πώληση ενός εκατομμυρίου μονάδων Porsche Cayenne ανακοίνωσε η γερμανική μάρκα, φτάνοντας σε ένα αριθμό ορόσημο για το premium SUV.


Περίπου δύο δεκαετίες πίσω η Porsche έμπαινε στην κατηγορία των premium SUV μέσω της Cayenne. Ένα αυτοκίνητο το οποίο τουλάχιστον στις αρχές είχε σηκώσει μεγάλη κουβέντα για το εάν και πόσο επιτυχημένο θα ήταν από άποψη πωλήσεων. Σήμερα, έχοντας περάσει περίπου δύο δεκαετίες, η Porsche Cayenne έχει δείξει τη δυναμική της πουλώντας ένα εκατομμύριο μονάδες.
 
Όπως ανακοίνωσε επίσημα η φίρμα η εκατομμυριοστή μονάδα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και πρόκειται να παραδοθεί σε έναν Γερμανό πελάτη. Αφορά την έκδοση GTS της Cayenne και φέρει ένα εντυπωσιακό κόκκινο (Carmine Red) χρώμα.
 
Η Cayenne έκανε το ντεμπούτο της το Σεπτέμβριο του 2002 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και από τότε η Porsche δεν κοίταξε ποτέ πίσω, με φτάνοντας σήμερα στην τρίτη γενιά του μοντέλου να έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Φυσικά σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει και οι εκδόσεις Turbo και Turbo S, η GTS, αλλά και η Cayenne Diesel που έκανε πρεμιέρα το 2009.
 
Η δεύτερη γενιά της Cayenne κυκλοφόρησε το 2010, για να ακολουθήσουν στην πορεία και οι εκδόσεις Cayenne Hybrid και S E-Hybrid PHEV με την τελευταία να συστήνεται στο κοινό το 2014. Η εισαγωγή της Cayenne τρίτης γενιάς σηματοδότησε επίσης το ντεμπούτο της έκδοσης Coupe.
 
«Ήταν μια τολμηρή απόφαση να κατασκευαστεί ένα SUV στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από τη μάρκα μας, αλλά αυτή η απόφαση έδειξε λίγο αργότερα ότι η Porsche μπόρεσε να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Hans-Jurgen Wohler, πρώην αντιπρόεδρος της σειράς προϊόντων της Porsche.
 

Toyota
test center