Η πιστάδικη έκδοση της McLaren Senna, η GTR, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο στη 77η συνάντηση των μελών του Goodwood.

H Senna GΤR σε χέρια Senna (+vid)

1.569 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2019)

Η πιστάδικη έκδοση της McLaren Senna, η GTR, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην 77η συνάντηση των μελών του Goodwood με τον Bruno Senna, τον ανιψιό του Ayrton να είναι ο τυχερός που βρέθηκε πίσω από τιμόνι της.

Τα πράγματα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι λίγο πολύ γνωστά. Η McLaren Senna GTR αποτελεί την αγωνιστική έκδοση της McLaren Senna, η οποία φέρει το όνομα του σπουδαίου και αείμνηστου οδηγού της Formula 1, Ayrton Senna. Η βρετανική φίρμα έχει ρυθμίσει τον twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα να βγάζει 825 ίππους και 800 Nm ροπής, αριθμός που την κάνει κατά 25 άλογα πιο ισχυρή από τη οδική «αδερφή» της.
 
Η McLaren από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησε πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής που θα καταφέρουν να αποκτήσουν μόλις 75 άτομα, ενώ στη συνέχεια είχε αποκαλύψει πως θα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο εν λόγω γεγονός.
 
Έτσι και έγινε λοιπόν με έναν Senna, τον Bruno, να οδηγεί την Senna GTR. Μάλιστα ο ανιψιός του Ayrton, συγκίνησε με τις δηλώσεις του αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο «θρύλος» της F1 θα αγαπούσε την GTR μόνο και μόνο από την απόδοση που έχει στην πίστα.
 
Δείτε στο βίντεο το παγκόσμιο ντεμπούτο της McLaren Senna GTR
 

Hyundai
4green