Η Skoda ανανεώνεται: Τι καινούργιο φέρνουν Kamiq, Scala & Octavia;

47.602 Επισκέψεις στο άρθρο
Η Skoda ανανεώνεται: Τι καινούργιο φέρνουν Kamiq, Scala & Octavia;

- Για πρώτη φορά σε Kamiq & Scala κουνάς το πόδι κάτω από το προφυλακτήρα και ανοίγει η πόρτα των αποσκευών
- Πριν από πιθανή σύγκρουση, σφίγγουν οι μπροστά ζώνες & κλείνουν τα παράθυρα (Kamiq & Scala)
- Στην ανανεωμένη Octavia ρωτάς πού έχει κίνηση στο δρόμο και το σύστημα απαντά
- Η έκδοση RS βγάζει +20 άλογα, πλέον στα 265 PS η Skoda Octavia RS

Για πρώτη φορά σε Kamiq & Scala κουνάς το πόδι κάτω από το προφυλακτήρα και ανοίγει η πόρτα των αποσκευών

Η αρχή είχε γίνει με τις νέες εκδόσεις και τιμές του Fabia, ενώ την ίδια στιγμή είχαμε και το λανσάρισμα του ισχυρότερου και με μεγαλύτερη αυτονομία ηλεκτρικού Enyaq. Η Skoda συνεχίζει την ανανέωση της γκάμας της, βάζοντας στο παιχνίδι αρχικά τα Kamiq (μικρό SUV) και Scala (έρχονται την άνοιξη), και στη συνέχεια την Octavia (άφιξη το καλοκαίρι). Τα τρία μοντέλα αναβαθμίστηκαν τεχνολογικά και φρεσκαρίστηκαν σχεδιαστικά, με κάθε ένα να φέρνει μαζί του ορισμένα ενδιαφέροντα, καινούργια χαρακτηριστικά.
 
Στην περίπτωση των ανανεωμένων Skoda Kamiq και Skoda Scala, για παράδειγμα, θα σταθούμε στη νέα Simply Clever λύση που η εταιρεία ονομάζει «Virtual Pedal» και που για πρώτη φορά βλέπουμε στα συγκεκριμένα μοντέλα. Ουσιαστικά, μιλάμε για τη δυνατότητα να ανοίγεις την πόρτα αποσκευών, ηλεκτρικά και ανέπαφα, απλώς και μόνο με μία κίνηση του ποδιού (το αυτοκίνητο έχει αισθητήρα κάτω από τον προφυλακτήρα και αναγνωρίζει ότι θες να ανοίξεις την πόρτα).

Πριν από πιθανή σύγκρουση, σφίγγουν οι μπροστά ζώνες & κλείνουν τα παράθυρα (Kamiq & Scala)

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η προσθήκη διαφόρων συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού των ανανεωμένων Kamiq και Scala. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το «Crew Protect Assist», μία τεχνολογία στο προαιρετικό πακέτο safety package. Αυτή η τεχνολογία καταλαβαίνει πότε πάει να γίνει τρακάρισμα και κλείνει αυτόματα τα ανοιχτά παράθυρα και σφίγγει  αμέσως τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας.

Στην ανανεωμένη Octavia ρωτάς πού έχει κίνηση στο δρόμο και το σύστημα απαντά

Περνώντας στην ανανεωμένη Skoda Octavia, το best-seller μοντέλο της τσέχικης μάρκας έχει δεχτεί κι αυτό σημαντικό upgrade. Σε επίπεδο εξοπλισμό, στάνταρ προσφέρονται δύο 10άρες οθόνες (πίνακας οργάνων και touchscreen για το infotainment). Προαιρετικά, όμως, η ανανεωμένη Skoda Octavia θα έρχεται με ολοκαίνουργια 13άρα οθόνη αφής η οποία θα ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, στον φωνητικό βοηθό Laura. Ενδεικτικά, θα μπορεί να σου απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις, για παράδειγμα τα σημεία που έχει κίνηση στο δρόμο.

Η έκδοση RS βγάζει +20 άλογα, πλέον στα 265 PS η Skoda Octavia RS

Φυσικά, ξεχωριστό κομμάτι της Skoda Octavia παραμένει η RS έκδοση για τους πιο ανήσυχους και σπορτίφ οδηγούς, η οποία έρχεται βελτιωμένη σε τεχνικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η ναυαρχίδα Octavia RS χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο κινητήρα 2.0 TSI που αποδίδει τώρα 265 ίππους, επιπλέον 20 άλογα σε σύγκριση με το μοντέλο προ-facelift (7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο).

Σελίδα 2Ανανεωμένα Skoda Kamiq & Scala: Έχουν εσωτερικό από βιώσιμα υλικά
Σελίδα 3Αναβάθμιση σε τεχνολογία & συστήματα ασφάλειας, μόνο σε κινητήρες βενζίνης τα Kamiq & Scala
Σελίδα 4Ανανεωμένη Skoda Octavia: Τι άλλαξε στο best-seller των 7 εκατομμυρίων;
Σελίδα 5Χωρίς Plug-in hybrid κινητήρες, 6 επιλογές βενζίνης & mild hybrid, 2 diesel & RS στα 265 άλογα για την ανανεωμένη Octavia
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat