Η Tesla έχει το καλύτερο infotainment σύμφωνα με την Consumer Reports.

Τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Tesla έχει το καλύτερο infotainment

2.107 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2019)

Ένα από τα κριτήρια με το οποίο επιλέγουν το νέο τους αυτοκίνητο οι άνθρωποι, είναι πλέον το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Οι εταιρείες εδώ και καιρό έχουν μπει στη «μάχη» για το ποια θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σε αυτό τον τομέα και μία έρευνα έρχεται για να αναδείξει την κορυφαία.

Η Consumer Reports (CR) αποφάσισε να διεξαγάγει μια έρευνα ικανοποίησης μεταξύ των μελών της για να δει ποια είναι η κοινή γνώμη για τα συστήματα infotainment και κυρίως ποια από τα διαθέσιμα θεωρούνται τα καλύτερα.
 
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η CR, τα αποτελέσματα προήλθαν από τη συλλογή δεδομένων από 60.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν  πόσο ικανοποιημένοι είναι από τις λειτουργίες ήχου, κλήσης και πλοήγησης, των συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των αυτοκινήτων τους.
 
Από τους 60.000, μόνο το 56% δήλωσαν ότι ήταν πολύ ικανοποιημένοι, ανεξάρτητα από τη μάρκα ή το μοντέλο. Σε ότι αφορά τη μάρκα οι πιο ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες είναι αυτοί της Tesla με το ποσοστό να φτάνει το 86%. Το IVI της Tesla κατάφερε να νικήσει το iDrive της BMW (80%), το Genesis Display της Genesis, το Sync3 της Ford και το Uconnect 4 της FCA.
 
Στην αντίπερα όχθη αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των αυτοκινήτων τους είναι οι ιδιοκτήτες των Lexus (46%) και Honda (50%).
 
Τέλος, η Kelly Funkhouser, υπεύθυνη προγράμματος της CR για την ευχρηστία και τον αυτοματισμό των οχημάτων, δήλωσε πως «Ένα καλό σύστημα infotainment είναι αυτό που είναι εύκολο να το μάθεις και να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Θα πρέπει να ανταποκρίνεται, να μην είναι αργό, και να μπορείς να βρεις εύκολα τα κουμπιά για να το ρυθμίσεις».

Mercedes
test center