Η Toyota άνοιξε το δικό της «Ring».

H ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε τη μερική λειτουργία του Τεχνολογικού Κέντρου Shimoyama.

Ήδη 50 άτομα έχουν αρχίσει να εργάζονται στην νέα πίστα, η πλειοψηφία των οποίων είναι οδηγοί δοκιμών.

Η Toyota άνοιξε το δικό της «Ring»

7.023 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2019)

Πολλές είναι οι μάρκες που πραγματοποιούν τις δοκιμές εξέλιξης των μοντέλων τους στην πίστα του Nürburgring Nordschleife στη Γερμανία, ωστόσο όπως φαίνεται από την «Πράσινη Κόλαση» θα απουσιάσουν τα μοντέλα της Toyota, η οποία έφτιαξε το δικό της «Ring».

Όπως ανακοίνωσε επίσημα, η ιαπωνική φίρμα ξεκίνησε τη μερική λειτουργία του Τεχνολογικού Κέντρου Shimoyama, μιας νέας μονάδας έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται στην «καρδιά» της Toyota City στο Aichi της Ιαπωνίας.
 
Μέρος της νέας εγκατάστασης είναι και μία πίστα δοκιμών μήκους 5,3 χιλιομέτρων που είναι παρόμοια με το Nürburgring, έχοντας μάλιστα υψομετρική απόσταση περίπου 75 μέτρων. Σύμφωνα με τη μάρκα η πίστα επωφελείται από τη τοπογραφία του μέρους και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα στροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 50 άτομα έχουν αρχίσει να εργάζονται στην νέα πίστα, η πλειοψηφία των οποίων είναι οδηγοί δοκιμών.
 
Εκτός από την πίστα το Τεχνικό Κέντρο Shimoyama της Toyota θα φιλοξενήσει εξειδικευμένες δοκιμές, μαθήματα δοκιμών υψηλής ταχύτητας, ενώ περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις ανάπτυξης οχημάτων. Η όλη εγκατάσταση θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2023 και όταν συμβεί αυτό θα προσφέρει εργασίας σε 3.300 ανθρώπους.

Hyundai
OPEL