Η Toyota στη Σελήνη το 2029.

Oι αρχικές προδιαγραφές του οχήματος έκαναν λόγο πως θα έκανε χρήση της τεχνολογίας κυψέλων καυσίμου.

Το 2022 αναμένεται να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο όχημα σε κλίμακα 1:1.

Η Toyota στη Σελήνη το 2029 (+vid)

2.355 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Τριετή συμφωνία για την ανάπτυξη και δημιουργία ενός επανδρωμένου διαστημικού οχήματος το οποίο έχει ως στόχο του να κινηθεί στη Σελήνη, υπέγραψαν η Toyota και η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA).

Μετά τις αρχικές διαπραγματεύσεις για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει, επήλθε οριστική συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε μαζί με το χρονοδιάγραμμα που καταρτίστηκε για την εξέλιξη του οχήματος. Συγκεκριμένα εντός του οικονομικού έτους του 2019 οι Toyota και JAXA θα φιξάρουν τις τελικές προδιαγραφές που θα έχει το όχημα. Η κατασκευή των απαραίτητων εξαρτημάτων θα ξεκινήσει το 2020 και η δοκιμή τους ένα χρόνο αργότερα.
 
Το 2022 αναμένεται να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο όχημα σε κλίμακα 1:1, το 2024 θα λάβουν χώρα οι τελικές διαδικασίες σχεδίασης, κατασκευής και αξιολόγησης της τελικής μορφής του οχήματος, ενώ από το 2027 υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει η παραγωγή του για να έρθουν στη συνέχεια οι τελικές δοκιμές. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι σε δέκα χρόνια από τώρα (δηλαδή το 2029) το όχημα να είναι έτοιμο για αναχώρηση προς τη Σελήνη.
 
Να θυμίσουμε πως οι αρχικές προδιαγραφές του οχήματος έκαναν λόγο πως θα έκανε χρήση της τεχνολογίας κυψέλων καυσίμου μέσω της οποίας θα κινηθεί για περίπου 10.000 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις το μήκος του θα είναι περίπου 6 μέτρα, 5,2 μέτρα το πλάτος και 3,8 μέτρα το ύψος, ενώ ο όγκος του εσωτερικού θα είναι 13 κυβικά μέτρα. Αυτός ο χώρος είναι αρκετός για να φιλοξενήσει δύο αστροναύτες, ενώ σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούν να επιβιβαστούν ακόμα δύο.
 
Στο παρακάτω βίντεο διάρκειας 40 λεπτών περιγράφονται με περισσότερες λεπτομέρειες όσα σας αναφέραμε στις προηγούμενες γραμμές.  
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center