Η Toyota «τα βάζει» με τον Τrump

2.505 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2019)

Σε πόλεμο βρίσκονται οι ιαπωνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Διαβάστε γιατί.

Tα πυρά της Τοyota δέχθηκε ο Donalt Trump ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες μέρες. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τονίσει σε ομιλία του ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας και ό,τι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία και την Ε.Ε πάνω στο θέμα αυτό.
 
Η απάντηση της Toyota, του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, ήταν άμεση και σε ανακοίνωσή της τόνισε: «Οι εξελίξεις αυτές στέλνουν ένα μήνυμα στην Τοyota ότι οι επενδύσεις μας δεν είναι ευπρόσδεκτες και ότι οι συνεισφορές των εργαζόμενών μας σε όλη την Αμερική δεν σημαίνουν τίποτα. Σχεδόν κάθε Αμερικανός πολίτης έχει μια ιστορία να πει για τα αυτοκίνητα της Toyota και είμαστε περήφανοι που παραπάνω από 36 εκατομμύρια Toyota και Lexus βρίσκονται στους δρόμους της χώρας. Οι συνεισφορές μας στον αμερικανικό τρόπο ζωής και την οικονομία είναι μεγάλες και δεν αποτελούμε απειλή για την ασφάλεια της χώρας».

Ο Jim Lentz, CEO της Τοyota Αμερικής, προειδοποίησε πως σε περίπτωση που μπουν επιπλέον φόροι στα «αλλοδαπά» αυτοκίνητα τότε η εταιρεία θα δυσκολευτεί να ολοκληρώσει το πλάνο της που προβλέπει νέες επενδύσεις στα εργοστάσια που έχει στις ΗΠΑ.

Ο Τrump πιστεύει πως οι πολλές εισαγωγές έχουν μειώσει την δυνατότητα των αμερικανικών εταιρειών να επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και έρευνες.
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN