Η VW παραδέχεται ότι το ηλεκτρικό Golf θα αντικαταστήσει το ID.3

Η VW παραδέχεται ότι το ηλεκτρικό Golf θα αντικαταστήσει το ID.3

1.930 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2024)

- Επιβεβαιωμένα ηλεκτρική η 9η γενιά Golf
- Δεν υπάρχει χώρος για δύο μοντέλα για τον ίδιο καταναλωτή, δήλωσε στέλεχος
- Το Golf Mk8.5 θα είναι το τελευταίο με θερμικό κινητήρα
- Οι εκδόσεις GTI και R θα συνεχίσουν και στην ηλεκτρική εποχή

Επιβεβαιωμένα ηλεκτρική η 9η γενιά Golf

Μετά την αντικατάσταση του ηλεκτρικού e-Golf από το ID.3, φαίνεται πως η Volkswagen ετοιμάζεται να ξαναδηλώσει αιώνια πιστή στο δημοφιλές μικρομεσαίο της. Στέλεχος της εταιρίας δήλωσε πως το ID.3 μάλλον πηγαίνει προς απόσυρση, ύστερα από μια μόλις γενιά του μοντέλου, για να ανοίξει τον δρόμο στην επιστροφή ενός νέου ηλεκτρικού Golf. Θυμίζουμε πως η ένατη γενιά Golf θα είναι επιβεβαιωμένα ηλεκτρική και θα κατασκευαστεί στο Wolfsburg.

Δεν υπάρχει χώρος για δύο μοντέλα για τον ίδιο καταναλωτή, δήλωσε στέλεχος

Ο επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης της εταιρίας, Kai Grünitz, δήλωσε σε περιοδικό του εξωτερικού πως: «Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για δύο ή τρία διαφορετικά μοντέλα που προορίζονται για το ίδιο καταναλωτικό κοινό. Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πάβω σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Golf. Έχουμε συγκεκριμένες ιδέες για το πως θα μοιάζει, αλλά θα δούμε και πως θα εξελιχθεί η αγορά». Αυτά απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του ID.3. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν αποσυρθεί το ID.3, η επιστροφή του ηλεκτρικού Golf δεν σηματοδοτεί τον ακαριαίο θάνατο του μοντέλου. Ο κ. Grünitz ανέφερε πως για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα και τα δύο μοντέλα θα βρίσκονται στην αγορά ταυτόχρονα.

Το Golf Mk8.5 θα είναι το τελευταίο με θερμικό κινητήρα

Προς το παρόν, το πρόσφατο Golf Mk8.5 σηματοδοτεί το τέλος των θερμικών κινητήρων για το μοντέλο. Ο κ. Grünitz επιβεβαίωσε πως η facelift έκδοση του μοντέλου, θα είναι το κύκνειο άσμα των Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση θα διατηρήσει το όνομα Golf, αφού η ονομασία αυτή είναι «στην καρδιά της μάρκας» και έχει πετύχει περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες πωλήσεις από το 1974, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε. 

Οι εκδόσεις GTI και R θα συνεχίσουν και στην ηλεκτρική εποχή

Όχι μόνο το όνομα «Golf» θα περάσει στην ηλεκτρική εποχή, αλλά και άλλα ονόματα-σταθμοί της Volkswagen θα το ακολουθήσουν. Η γερμανική εταιρία έχει επιβεβαιώσει ότι οι εκδόσεις «GTI» και «R» θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του θερμικού κινητήρα. Θυμίζουμε πως η Volkswagen έχει δεσμευτεί να σταματήσει την παραγωγή οποιουδήποτε οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2033 και έπειτα.   

SPRING CHECK MERCEDES
fiat