• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο Τοyota GR Yaris.

H επι-στροφή της Τοyota;

8.141 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/8/2020

Δεν υπάρχει μάρκα που να έχει κατηγορηθεί όσο η Toyota πως έχει μετατρέψει το αυτοκίνητο σε λευκή συσκευή. Δίκαια ή άδικα, όταν μια ομάδα κερδίζει δεν αλλάζει. Τι είναι όμως αυτό που φέρνει τώρα την αλλαγή και βάζει την Toyota ξανά στο κέντρο του ενδιαφέροντος;

Ποιος θυμάται τελευταία φορά ένα Toyota σε έκδοση επιδόσεων; Όσο οι άλλοι κατασκευαστές έφτιαχναν το ένα GTI μετά το άλλο, η Toyota εμβάθυνε στις τεχνολογίες που θα φέρουν το αυτοκίνητο στην επόμενη εποχή. Και τα κατάφερε.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαία παγκόσμιος ηγέτης η Toyota. Το στοίχημα στα υβριδικά και τις εναλλακτικές μορφές κίνησης η ιαπωνική φίρμα το κέρδισε. Με τι τίμημα; Η μάρκα πίσω από την Celica, την Supra, τα «καυτά» πισωκίνητα της δεκαετίας του 80 με τα πολύστροφα μοτέρ, γύρισε σε μία μάρκα σοβαρή και μετρημένη, με έμφαση σε αυτό που θέλουν οι πολλοί. Αξιοπιστία, οικονομία και μεταπωλητική αξία.

Για αυτό η Toyota κατηγορήθηκε, ότι έκανε τα αυτοκίνητα βαρετά, χλιαρά, αδιάφορα. Πως τώρα γίνεται να τα κάνει όλα αυτά και να είναι πρώτη σε πωλήσεις είναι ένα μυστήριο που θα λύσουν όσοι την κατηγορούσαν. Την ίδια στιγμή πάντως η ιαπωνική μάρκα είχε γρήγορα μοντέλα στη Lexus, ενώ παρουσίασε ότι καλύτερο μπορούσε να χαρίσει ένας κατασκευαστής στον πραγματικό οδηγό, το GT86. Δεν το λες λευκή συσκευή.

Και τώρα η Toyota αλλάζει πάλι. Πιθανώς γιατί ο «στόχος επετεύχθη» και βρέθηκε εκεί που ήθελε. Η νέα Supra έχει ήδη κάνει ντεμπούτο ενώ επίσης, το πιο σημαντικό, είναι ότι κατεβαίνει ξανά στις γρήγορες εκδόσεις. Το GR Yaris, με αγωνιστικά γονίδια, τετρακίνηση και 261 ίππους θα τα βάλει με οτιδήποτε «παίζει» στα μικρά με τόση δύναμη. Και αναμένονται κι άλλα.

Σε ποιόν μπορεί να μην αρέσει αυτή η (επι)στροφή της Toyota; Τι άλλο μπορεί τώρα να καταφέρει το Yaris στην κατηγορία, έχοντας και μια έκδοση-πύραυλο; Και τελικά εσείς πως βλέπετε το νέο πρόσωπο της Toyota; Μήπως την είχατε παρεξηγήσει για συντηρητική;

95 διαθέσιμα άρθρα για TOYOTA  YARIS

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια