3 φωτογραφίες »

Νέο Qashqai: Μεγαλύτερο & πιο ποιοτικό με 3 μοτέρ & 6 εκδόσεις

20.621 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2021)

Το καινούργιο Nissan Qashqai είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας και το autotriti.gr σας προσφέρει έναν συνοπτικό οδηγό της γκάμας των εκδόσεων του «βασιλιά» των SUV.

Έχοντας μπει αισίως στην τρίτη του γενιά, το νέο Nissan Qashqai απολαμβάνει το όνομα που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες δύο γενιές και το έχουν αναγάγει στο κορυφαίο σε πωλήσεις SUV στην Ελλάδα. Τι ισχύει όμως με το καινούργιο μοντέλο; Ποια είναι η γκάμα των εκδόσεων του; Έχουμε τις απαντήσεις!

Σε επίπεδο διαστάσεων το μήκος έχει αυξηθεί κατά 35 χλστ.. Στην μόδα της εποχής, το όνομα Qashqai αναγράφεται και στην πίσω πόρτα ώστε να ενισχυθεί η ταυτότητά του.

Σε επίπεδο διαστάσεων το μήκος έχει αυξηθεί κατά 35 χλστ.. Στην μόδα της εποχής, το όνομα Qashqai αναγράφεται και στην πίσω πόρτα ώστε να ενισχυθεί η ταυτότητά του.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>


Το νέο Qashqai δείχνει -και είναι- μεγαλύτερο. Το οικογενειακό SUV της Nissan βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C, όντας το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που χτίζεται πάνω σε αυτή, προσφέροντας 41% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με τον προκάτοχο. Παρόλα αυτά κατάφερε να δείξει 60 κιλά λιγότερα στην ζυγαριά μετά από χρήση αλουμινίου στις πόρτες, τα φτερά και το καπό, αλλά και συνθετικών υλικών σε άλλα σημεία. Σε επίπεδο διαστάσεων το μήκος έχει αυξηθεί κατά 35 χλστ. (4.425 χλστ.), το ύψος κατά 10 χλστ. (1.635 χλστ.) και το πλάτος κατά 32 χλστ. (1.838 χλστ.), ενώ και το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 20 χλστ. (2.666 χλστ.) διασφαλίζοντας μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες (+28 χλστ. για τα γόνατα των πίσω, +15 χλστ. για τα κεφάλια εμπρός και πίσω) και αποσκευές με τον συνολικό όγκο να ξεπερνά τα 480 λίτρα (+50 λτ.). Στον χώρο των αποσκευών υπάρχει διπλό πάτωμα με διπλή όψης επένδυση, μία με μοκέτα και μία με πλαστική επίστρωση για ευκολότερο καθαρισμό.

Αισθητή η αναβάθμιση στην καμπίνα με ποιοτικά υλικά, στιβαρή συναρμογή και προσοχή στην λεπτομέρεια. Πιο hi-tech από ποτέ η νέα γενιά του ελληνικού best seller.

Αισθητή η αναβάθμιση στην καμπίνα με ποιοτικά υλικά, στιβαρή συναρμογή και προσοχή στην λεπτομέρεια. Πιο hi-tech από ποτέ η νέα γενιά του ελληνικού best seller.

 
Το νέο Qashqai εξοπλίζεται με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων DiG-T που συνδυάζεται µε ένα 12βολτο ήπια υβριδικό σύστηµα και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 140 ίππων µε 240 Nm ροπής και 158 ίππων µε 260 Nm ροπής, αντίστοιχα. Αµφότερες µπορούν να συνδυαστούν µε το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (κίνηση στους δύο τροχούς), ενώ η ισχυρότερη έχει και την επιλογή κιβωτίου Xtronic CVT. Αυτοί που μπορούν να κάνουν υπομονή, σε λίγους μήνες (από το 2022) θα έχουν στη διάθεσή τους και το υβριδικό σύστηµα e-Power. Στην προκειμένη περίπτωση ένας βενζινοκινητήρας 1,5 λτ. 157 ίππων παίζει το ρόλο της γεννήτριας για την µπαταρία. Η ενέργεια αποθηκεύεται στην µπαταρία και µεταφέρεται στον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 330 Nm ροπής, που δίνει την κίνηση στους μπροστά τροχούς. 


Τιμές και εξοπλισμός

Elite, Premium, Ν-Connecta, N-Connecta Feel, Techna και Techna+ είναι οι έξι εκδόσεις του νέου Qashqai στη χώρα μας. Με κόστος που ξεκινά από τις 24.490 ευρώ και μόνο χειροκίνητο κιβώτιο στη βασική έκδοση Elite, το μοντέλο προσφέρεται με ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED (φρένων και νυκτός), θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες και οθόνη TFT 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. Ωστόσο από 26.790 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει την έκδοση Premium που αντικαθιστά τις ατσάλινες ζάντες με αλουμινίου, εγκαθιστά κάμερα οπισθοπορίας και δίνει στο εσωτερικό χαρακτηριστικά όπως οθόνη αφής 8 ιντσών για το infotainment αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και δερμάτινο τιμόνι. Η αλήθεια είναι πως το εξοπλιστικό επίπεδο Premium περιμένουμε να είναι και το εμπορικότερο όλων, βάσει σχέσης τιμής-αξίας.
 
H τρίτη έκδοση N-Connecta (από 28.990 ευρώ) έχει ακόμη μεγαλύτερες οθόνες (12,3 ίντσες πίνακα οργάνων και 9 ίντσες οθόνη για το infotainment με πλοήγηση), 18άρες ζάντες και σύστημα περιμετρικής θέασης (Around View Monitor) με σύστημα ανίχνευσης κινούμενου αντικειμένου (Moving Object Detection). Η N-Connecta Feel (30.990 ευρώ) προσθέτει γυάλινη οροφή, ράγες οροφής, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενο εμπρός παρμπριζ και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Η Techna (32.990 ευρώ) ανεβάζει τις ζάντες σε 19 ίντσες, περιλαμβάνει το ProPILOT με σύστημα Navi-Link, και Head Up Display, ενώ τέλος η κορυφαία Techna+ διαθέτει όλα τα οφέλη της έκδοσης Techna έχοντας ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και πλήρως δερμάτινα καθίσματα Nappa  με λειτουργίες μασάζ και ακόμα περισσότερα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

Toyota
moto